Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharcra emlékeztek a Kemény Zsigmond Elméleti Líceumban

0 0
Read Time:1 Minute, 43 Second
Nádas zenekar / fotó: Riti József Attila

Október 23-án a Kemény Zsigmond Elméleti Líceumban megható megemlékezést tartottak az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc tiszteletére. Ez a fontos a méltóság és az ünnepiesség jegyében zajlott. Az eseményre összegyűltek az iskola középiskolás diákjai és tanárjai egyaránt, hogy méltóságteljesen megemlékezzenek azokról a hősökről, akik a szabadságért harcoltak.

Az eseményt Riti József Attila történetelem tanár nyitotta meg, aki röviden összefoglalta az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc eseményeit. Beszámolója lényeges bevezetést nyújtott az esemény többi részéhez, és lehetővé tette a közönség számára, hogy megértse az akkori események fontosságát és tragédiáját.

A megemlékezés zenei részét a Nádas zenekar szolgáltatta, akik lenyűgöző és érzelmes zenei előadással emelték az emlékezés színvonalát. A zenéjük az érzelmi légkört mélyítette el, és szorosabbá tette a kapcsolatot a múlttal.

Marton Vanessza ezt követően megragadta a közönség figyelmét, amikor elszavalt Tamási Lajos – Piros a vér a pesti utcán című versét. A költemény szavai hűen tükrözték az 1956-os események fájdalmát és küzdelmét, és tovább növelték az emlékezés erősségét.

Kiss Juhász Vilmos zenetanár beszédében rámutatott a magyar identitás és kulturális örökség megőrzésének fontosságára. Hangsúlyozta, hogy az emlékezés és az értékek átadása elengedhetetlen a magyarság gazdag történelmének és hagyományainak folyamatos ápolásához.

A zene ereje az 1956-os események emlékezésében tovább emelkedett, amikor Ferenczi Zsanett, Réti Blanka és Juhos Botond színpadra léptek, hogy elénekeljék Pintér Béla – ’56 él című dalát. Kiss Juhász Vilmos gitáron kísérte őket, és a fiataloknak érzékeny előadása hódított a közönség szívében.

Az esemény egyik megrendítő pillanata Filep Hajnal előadása volt, amikor Márai Sándor – Menyből az angyal című versét mondta el. A költemény mély érzelmeket váltott ki a hallgatóságban, és elgondolkodtatta őket az emberi sors és az emberség fontosságáról.

Végezetül Riti József Attila megköszönte az egybegyűlteknek a figyelmet, és hangsúlyozta az emlékezés jelentőségét.

A Kemény Zsigmond Elméleti Líceum emlékünnepsége megrázóan emlékeztetett azokra a hősökre és áldozatokra, akik a szabadság és demokrácia érdekében harcoltak 1956-ban. Ezenkívül hangsúlyozta a magyar identitás és történelem megőrzésének örök fontosságát a jövő nemzedékei számára, biztosítva, hogy az ’56 tanulságai és öröksége továbbra is inspirálják és alakítsák a magyarság jövőjét.

RJA

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “ Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharcra emlékeztek a Kemény Zsigmond Elméleti Líceumban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük