Saját szurkolói előtt szenvedett vereséget a CS Gloria 2018

0 0
Read Time:1 Minute, 55 Second
29-es mezben Niombla / fotó: Riti József Attila – hivatalos

Jól játszott, de nem bírt ellenfelével, a kétszeres EHF-Bajnokok Ligája győztessel, az RK Krim Mercator Ljubljanaval a Besztercei-Naszódi CS Gloria 2018 és vereséget szenvedett. A mérkőzésre a Teraplast Arénában került sor. Végeredmény 35-30, a vendégcsapat számára.

A végeredmény nem a szurkolókon múlott, mindvégig kitartóan szurkoltak a csapatnak. A Krim Mercator Ljubljanat vendégszurkolók is követték Besztercére és mindvégig lelkesen szurkoltak a csapatuknak.

Az első félidő kiegyensúlyozott volt, mindvégig fej-fej mellett haladt a két csapat. Pár vétett dobás miatt végül egy gólos hátránnyal (19-20) mentek szünetre a beszterceiek.

Térfélcsere után a szlovén csapat volt a motiváltabb és hamar háromgólos lett az előnyük. A Gloria játékosai megpróbáltak válaszolni, de nem jártak sikerrel. A Krim játékosai azonban annál pontosabbak voltak, pár perc alatt öt gólra nőtt a különbség (21-26).

A beszterceiek pár perces üresjárata lejárt és a második félidő közepe felé sikerült 26-27-re lefaragni a hátrányt. Mindez, meg pár kétperces kiállítás megállította a vendégeket, de ezt nem tudták kihasználni a hazaiak, így az egyenlítés nem következett be.

A találkozó hajrájában a vendégek végleg eldöntötték a mérkőzés és 35-30 arányban legyőzték az erdélyi csapatot, melynek eddigi mérlege egy győzelem (a CSM Bukarest ellen) és két vereség (a Metz ellen idegenben és az RK Krim Mercator Ljubljana ellen hazai pályán).

Az összecsapáson Kerekes Éva egyeltalán, Kácsor Gréta pedig keveset játszottak. Az utóbbi egyetlen egy gólt sem szerzett, viszont volt két sikertelen próbálkozása.

A B csoportban érdekelt Györi Audi ETO KC 27-22 arányú győzelmet aratott a Vipers Kristiansand ellen. AZ FTC-Cargo Rail Hungária ma délután játszik.

Az A csoportban az állás a következő:

  1. RK Krim Mercator Ljubjana 6 pont
  2. FTC-Rail Cargo Hungaria (egy mérkőzéssel kevesebb van) 4 pont
  3. CSM Bukarest 4 pont
  4. Metz Handball 3 pont
  5. CS Gloria 2018 2 pont
  6. Storhamar Handball Elite 1 pont
  7. HC Podravka Vegeta 0 pont
  8. Nykøbing Falster Håndbold 0 pont

A B csoportban a Brest Bretagne Handball a listavezető 6 ponttal, a Györi Audi ETO KC pedig a második szintén 6 ponttal. A két csapatot a gólkülönbség választja el egymástól.

A beszterceiek következő ellenfele a FTC-Cargo Rail Hungaria lesz, amely ellen október 5-én lépnek parkettre, az Érd Arénán.

Riti József Attila

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük