Vereséget szenvedtek a lányok

0 0
Read Time:4 Minute, 6 Second
Laura Rus (balra) és GÉvay Dorka (jobbra) / fotó: Riti József Attila – hivatalos

Két győztes mérkőzés után a bajnokot fogadta hazai pályán a Szamosújvári Atletic Olimpia női csapata. A Constanțai Farul ellen nem volt könnyű mérkőzése a helyi csapatnak, helyzetüket az átázott pálya sem segítette. A találkozót végül elveszítették a lányok, (8-1 a Farul javára), de nem adták könnyen bőrüket, minden labdáért megküzdöttek, a második félidőben pedig a becsületgólt is megszerezték, nagy munka árán.

A találkozó (melyen újra megteltek a sétatéri stadion lelátói) a hazaiak támadásával kezdődött, Iulia Mera lányai nem illetődtek meg a rangosabb ellenféltől és támadásba lendültek. Az elelnfél tapasztalata és rutinja az 5. percben mutatkozott meg, amikor Bălăceanu góljának köszönhetően a Farul átvette a vezetést (0-1).

A kapott gól ellenére a szamosújváriak nem adták fel a támadás lehetőségét, de a gólt továbbra is az ellenfél szerzett. A Farul rutinos csatára, a külföldöt is megjárt Laura Rus a 18. percben bevette az amúgy jól védő Gévay Dorka kapuját (0-2).

Négy perccel később a tízes mezt viselő Iordăchiuș Olga is bevette a szamosújvári kaput (0-3), aki megismételte cselekedetét és a 24. percben szerzett góljával duplázott (0-4). A találkozó ötödik gólja a 28. percben érkezett, melyet Stancu Ioana neve mellett jegyeztük (0-5).

A sorozatos gólok után valahogy felocsúdott az Atletic Olimpia és támadásba lendültek, de csatárjainak lövései bátortalanok voltak, miket könnyűszerrel hárított a Farul 38 éves kapusa, Mirela Pop-Ganea.

Az első félidő hajrájában újra gólt szerzett a vendégcsapat, ezúttal Maria Cristea volt a gólszerző (0-6).

Az első félidő utolsó helyzete a hazaiaké volt, Valeriana Cengher került gólhelyzetbe és lőtt, a labda azonban elszállt a kapu mellett.

Térfélcsere után a Farul edzője, Raluca Sârghe-Simes (a CFF Clujana és a Kolozsvári U Olimpia egykori játékosa) több cserét is eszközölt, hogy pihentesse fáradtabb játékosait.

Az Atletic Olimpia játékosai sokkal motiváltabban léptek pályára és rögtön a Farul kapuja előtt találták magukat, de kapusuk elentmondást nem tűrően hárított minden próbálkozást.

A támadásba lendült szamosújváriakat kijátszották a vendégek és egy gyors kontratámadás következtében, a 61. percben, a csereként beállt Chiper Claudia is gólt szerzett (0-7).

Az újabb kapott gól után még jobban felpörgött a hazaiak támadása és sorozatban több szögletrúgásuk is volt, a 64. percben pedig gólközelbe kerültek, de a nagyszebeni játékvezető lest ítélt.

Három perccel később, egy újabb kontra következtében Rus Laura lőtt egy újabb gólt a Farul számára (0-8).

Az egyre jobban játszó szamosújváriak egymás után dolgozták ki a jobbnál jobb helyzeteket és a 69. percben Iulia Zamfir személyében be is találtak a consanțaiak kapujába (1-8) és beállította a végeredményt.

A gól felrázta a közönséget, pár kiöregedett szurkoló énekebe kezdett, előszeretettel énekelték azokat a szurkolói énekeket melyeket annak idején a kilencvenes és kétezres években énekeltek az akkor C divízióban (a mostani Liga 3) aktiváló fiúcsapatnak, a Szamosújvári Olimpiának.

A 71. és 72. percekben Iulia Zamfir gólt szerezhetett volna a hazaiak számára, de a Farul kapusa mindkét alkalommal védett.

A 73. percben Gévay mutathatta ki tehetéségt és egy óriásit védett, mely lendületet adott a csapatnak.

 A mérkőzés hajrájában a Iulia Mera szamosújvári edző lányai újabb gólhelyzetet dolgoztak ki maguknak, eredményesek azonban nem lettek.  

A találkozó után az Atletic Olimpia játékosai bezsebelték a szurkolók őszinte tapsát és támogatását, melyek értékelték a lányok odaadását és harciasságát.

A következő fordulóban (a visszavágó első játéknapja) Udvarhelyre utaznak a lányok, ahol a Vasas Feminával játszanak. A mérkőzés nem lesz könnyű, de legyőzhetik a házigazdát, ugyanis idén már kétszer megtették.

Lapunk számára, a mérkőzést a csapat edzője, Iulia Mera a következőképpen értékelte: „Nehéz volt a mérkőzés, a bajnok ellen játszottunk, de ismertük ellenfelünk értékét. A második félidőben jobban játszottunk, mint az elsőben, örvendek, hogy félelem nélkül játszottunk és mindent kiadtunk a pályán. A következő mérkőzésen nehéz mérkőzés vár ránk, mert idegenben játszunk az ellenfél szurkolói előtt, de mi is várjuk a mi szurkolóinkat, hogy elkísérjenek minket.

A Farul Constanța elleni mérkőzés volt az utolsó az őszi idényből, így vonalat húzva elmondhatjuk, hogy bár négy mérkőzést elveszítettek (a négy nagy ellen: Beszterce, Csíkszereda, Universitatea és a Farul) az elvárások felett teljesítettek, ugyanis legyőzték a Vasast, a Hermannstadtot és a Gyulafehérvárt, így a tabella biztonságos ötödik helyén tartózkodnak).

Iulia Mera az őszi idényt is értékelte: „az eredmények az elvárások felett voltak, de a célkitűzésünk, hogy elkerüljük a kiesést. Mindent lépésről – lepésre vettünk mert tudjuk kikel játszunk a kiesés ellen és kik a bajnokesélyesek.”

A forduló eredményei

Beszterce-Naszódi CS Gloria 2018 – AFC Hermannstadt 6-0

Székelyudvarhelyi ACS Vasas Femina FC – Gyulafehérvári CSM Unirea 2-1

FK Csíkszereda – Kolozsvári AS FC Universitatea 2-2

A tabella állása

1.Farul Constanța761032-23019
2.AFK Csíkszereda Miercurea Ciuc752031-32817
3.AS FC Universitatea Cluj751132-72516
4.CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud740323-81512
5.ACS Atletic Olimpia Gherla730415-31-169
6.ACS Vasas Femina FC72056-19-136
7.AFC Hermannstadt70166-35-291
8.CSM Unirea Alba Iulia70163-43-401

Riti József Attila

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük