14 éves labdarúgó a III. ligában

0 0
Read Time:1 Minute, 0 Second

Ritka cserének voltak szemtanúi mindazok a nézők, akik kivonultak a nemeszsuki pályára, hogy részt vegyenek a III. liga rájátszása negyedik fordulója keretében lebonyolított Désaknai Minerul 1947 – Szilágysomlyói Sportul labdarúgó mérkőzésen. A 3-0-ás „hazai” győzelemmel végződött találkozó 80. percében a bányászok máramarosi technikai vezetője, Dan Somcherechi pályára küldte az alig 14 esztendős Dan Rus ifijátékost, aki első ízben szerepelt a nagycsapatban. Igazi premier a harmadosztályban, hasonló korú labdarúgó még nem szerepelt hivatalos meccsen ilyen színvonalon. A tehetséges középpályás, ha kevés ideig is volt a játéktéren, beváltotta a hozzá fűzött reményeket és bátran, magabiztosan játszott a „nagyok” között. Több mint valószínű, sikeres bemutatkozásával bizalmat szavazott az alakulat edzői körében és a még hátralevő fordulókban is pályára léphet. Legközelebb április 22-én, szombaton ugyancsak a nemeszsuki pályán a Minerul1947 az újonc Máramarosszigeti CSM gárdáját fogadja a rájátszás 5. menete keretében.

Dan Rus 14 éves dési focista a Vlad Borşan edző vezette gyermek-és ifiközpont neveltje, ő indította el labdarúgó pályájára. Jelenleg 83 gyermeket számol a bányászklub ifiközpontja, ahonnan, bizonyára a jövőben több „palánta” is szárnyra kel a III. ligában. Az első példa már megtörtént, következhet a többi. Ne feledjük, a nagy Dobrin 15 évesen mutatkozott be az elsőosztályban!

Székely Csaba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “14 éves labdarúgó a III. ligában

  1. Gratulalok Dan Rusnak az elso alkalomra, ahogy bemutatkozott a III. ligaban! Biztos vagyok benne, hogy egyre jobban fog fejlodni, ahogy tobb merkozest es tapasztalatot gyujt maganak. Kivanok neki sok sikert a tovabbiakban a labdarugasban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük