Legújabb híreink

Superliga RMDSZ népírtás Dés Kemény
0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Hétvégi receptünk Szamosújvár egykori történésze és történelemtanára, Szongott Kristóf írásaiból származik. Pontosabban a Szamosújvár szabad királyi város monográfiája 1700-1900, IV. kötetében jelent meg, amit 1903-ban nyomtattak Todorán Endre „Auróra” könyvnyomdájában.

Táskás leves

Hozzávalók:

A tésztához (laskához)

25 dkg finomliszt

1 kávéskanál só

2 kisebb tojássárgája

1 dl hideg víz

A töltelékhez:

sertés tüdő

sertés máj

sertés szív

A leveshez:

sertés láb

esetleg zöldség

Elkészítése:

A tészta (laska) az összes hozzávalóját betesszük egy tálba és összegyúrjuk míg rugalmas és sima tésztát kapunk. Esetleg tehetünk hozzá még vizet vagy lisztet, attól függően, hogy milyen az állaga. A tésztát alumínium fóliába csomagoljuk és 20 percig a hűtőbe tesszük (de akár a kamrában is hagyhatjuk).

Ha eleget ült a tészta akkor kiserítjük, majd pedig négyszögűre vágjuk. A sertés tüdejét, máját és szívét apróra felvágjuk, megsózzuk és a laska-tésztába tesszük, majd becsomagoljuk.

Miután meglettek a tészta (laska) táskák, megmossuk, majd pedig hosszában felvágjuk a sertés lábakat és vízbe főni tesszük. Kis idő múlva, ha eleget főttek a lábak betesszük a táskákat is.

A recept leírásában Szongott Kristóf nem írta, hogy kellenek zöldségek, de az íz fokozásáért tehetünk bele sárgarépát (murok) és petrezselymet, vagy bármilyen egyéb zöldséget, amit jónak látunk.

Ha megfőtt a leves akkor tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

A kép illusztráció. Forrás: Uwe Conrad képe a Pixabay -en.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: