Legújabb híreink

RMDSZ népírtás Dés Kemény Csicsergők
0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second
Rendek között, vonok mögött / fotó: Riti József Attila

Április 24 – 29. között a szamosújvári Téka Alapítvány székhelyén hangszeres és ének oktatás zajlott a Tücsök tábor keretében. Az 5 napos intenzív, napi 4-5 órás tanfolyam keretén belül a résztvevő 12-18 év közötti korosztályú diákok középhaladó és haladó mezőségi (magyarpalatkai) és széki muzsikát tanultak.

A tábor során a maximális létszám 106 volt – ebből 20 szamosújvári diák, 11 oktató és a többi gyerek Erdély számos területéről és Kárpátaljáról érkezett. Legtöbb diák hegedűn játszott, őket a következők oktatták: Dallos Levente, Szász Dávid, Codoba Florin, Molnár Szabolcs, Miklósi Hunor, Szabó Bence. Brácsát Szakács Kristóf, Szász Jocó és Mihai Radac „Remus” oktatott, Szász Lőrinc a nagybőgősöket tanította. A déli népdaloktatást Nagy Noémi-Kriszta vezette.

A tábori program az elején sem bizonyult lazának, de a késői lefekvés miatt egyre nehezebb lett. Délelőtt zajlottak a hangszerórák, amit a déli népdaloktatást zárt le. Ebéd után ismét gyakorlás következett. Az esti programok változatosak voltak: ismerkedési est, focibajnokság és természetesen szakmai előadások. Hétfőn Molnár Szabolcs Székről, kedden Könczei Csongor Palatkáról- a falvak zenéjéről és zenészeiről adtak elő. Szerda este Páll István Szalonna koncertjén, csütörtökön a Rendek között, vonók mögött című előadáson vehettek részt a táborozók. A búcsúestet nagy táncház zárta.

Pénteken minden csoport bemutatta a táborban tanult vagy gyakorolt dallamait, táncrendjeit. Nehéz volt az elválás, de jövőre ismét találkoznak a Tücsöktáborban.

Fodor Emőke

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: