A győzelemhez közel

0 0
Read Time:1 Minute, 41 Second

A Dési Unirea a Liga 2, A csoportjának 6. játéknapján sem vesztett idegenben, értékes ponttal ért haza Karácsonkőről (1-1), de még mindig nem elég a bent maradáshoz. A döntetlen nem rossz, de milyen jó lett volna a három pont, ami ha nem is tisztázta volna a végleges helyzetet, de még szorosabb lett volna az utolsó fordulóban az újszentesiekkel folytatott küzdelem.

A hétvégi pont még jobban megközelítette a bánsági alakulatot, már csak két pont a Temes megyei csapat előnye és a bajnokság utolsó fordulójában még remélnek Dragoș Militaru edző tanítványai, ugyanis otthon a kullogó Alexandriai MSC együttesét fogadják, miközben vetélytársaik a sokkal erősebb karácsonkőiek ellen lépnek pályára. Az utóbbiak a 6. fordulóban éppen a désiek ellen szerepeltek és igazán nem volt könnyű dolguk.

A dési tizenegy nagy lelkesedéssel vágott neki a Ceahlăul stadionban sorra került párharcnak és közel állt a sikerhez. Igaz, a meccs első találatát a hazaiak szerezték, pontosabban a 31. percben, amikor a moldovaiak legjobb játékosa, az élvonalban is szerepelt Patrick Petre kb. hat méterről fejelt Sebastian Moroz kapujába.

Nem tartott sokáig a Ceahlăul szurkolóinak öröme, ugyanis a 43.percben Cosmin Bârnoi 25 méteres lövése Stefan Krell hálóőr kapujának jobboldali sarkában kötött ki. Addig is a vendégeknek voltak még helyzeteik.

A 18. percben Kereki Mihály csapatkapitány fejesét Krell kapus nehezen hárította. Még nagyobb nyomást gyakoroltak a désiek szünet után, amikor Florin Blaj és Alexandru Șuteu közel álltak a győzelmet jelentő gólhoz, de a labda sehogy sem talált be a Ceahlăul kapujába. Így maradt az 1-1-es remi, ami azonban nem elég a bentmaradáshoz, de biztató jel a következő összecsapás küszöbén.

A jászvásári Vlad Băban játékvezető sípjelére  a désiek a következő felállitásban léptek pályára: Sebastian Moroz – Daniel Pop, Kereki Mihály, Cristian Chira, Alexandru Șuteu – Victor Stancovici, Tudor Telcean (60 Alexandru  Militaru), Arian Pop, Florin Blaj (74 Denis Golda)  – Hofman Albert (80 Alexandru Dulca), Cosmin Bârnoi (80 Mircea Manole). Edző: Dragoș Militaru. Fel nem használt cserejátékosok: Rareș Pop – Denis Roș, Marian Pruteanu, Vlad Stancovici, Ciprian  Călugăr.

Székely Csaba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük