Legújabb híreink

Agnus rádió szabadnapos Minerul szórvány tanévnyító
0 0
Read Time:51 Second

Átvette a Szamos Vízügyi Vállalat Szamosújvár és tíz szomszédos település víz- és csatornahálózatának bővítését és felújítását célzó munkálatokat. Ezek a következők: Szamoshesdát, Vízszilvás, Szépkenyerűszentmárton, Buza, Melegföldvár, Kékesvásárhely, Mohaly, Nagydevecser, Cege és Noszoly.

Kiemelten fontos a közműhálózatok bővítése és felújítása, hiszen a Kolozs megyei lakosok életminőségét hivatott javítani. A rácsatlakozás érdekében a települések lakói a Szamos Vízügyi Vállalat szamosújvári kirendeltségéhez kell fordulniuk, valamint a vízóra felszerelése ügyében, amely roppant egyszerű eljárás és gyorsan zajlik. Örvendetes, hogy az európai uniós forrásokból megvalósult beruházás révén több mint 1200 új háztartás, összesen mintegy 5000 lakos részesül a jó minőségű vezetékes ivóvízben – nyilatkozta Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács alelnöke.

A beruházás során 70 kilométernyi új vízvezeték és hálózat épült ki, illetve újult meg, öt szivattyúteleppel és négy víztartállyal. Ami szennyvízhálózatot illeti, 11,5 kilométernyi hálózattal bővült és újult meg a közműrendszer, 136 fogyasztói csatlakozással.

Az infrastrukturális munkálatok összértéke 61 millió lej, amelyet a Kolozs és Szilágy megyei víz- és szennyvízhálózat fejlesztését célzó európai uniós óriasprojekt keretében biztosítottak.

Forrás: www.kolozsmegye.ro

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: