Legújabb híreink

Bánffy-kastély EURO 2024 román kupa Lászlóffy-ház válogatott
0 0
Read Time:2 Minute, 32 Second
A dési gól / fotó: Riti József Attila

El kellett telnie hat fordulónak a rájátszásban, hogy a Dési Unirea megszerezze az első gólt. Mindez a hétvégi 6. fordulóban sikerült Dragoş Militaru edző tanítványainak, akik közel álltak a győzelemhez, hiszen a 88. percig 1-0-ra vezettek és úgy nézett ki végre kipipálják első sikerüket is. Megható pillanattal kezdődött a Steaua elleni mérkőzés, ugyanis a kezdőrúgást az Unirea 70-es évekbeli együttesének volt jobbszélsője, Miklós Lajos végezte el, aki többször szerepelt Románia hallássérültjeinek (süketek) válogatottjában és aki napjainkban is nagy tiszteletnek örvend a dési sportbarátai körében.

Szoros és mindvégig küzdelmes párharcnak lehettek tanúi a nézők, akik újra megtöltötték a sétatéri stadion lelátóit (köztük egy elég népes Steaua szurkolósereg is). Az olteniţai Valentin Porumbel játékvezetőnek nem volt könnyű dolga, ugyanis nagyon sok szabálytalanság és félbeszakítás jellemezte az összecsapást, meg aztán a sárgalap tekintetében is gazdag volt a meccs. Mindkét fél igyekezett megszerezni a három pontot, különösen a bukarestiek harcoltak az első hely visszaszerzése érdekében, de a hazaiak sem hagyták magukat, a fő cél a tisztes helytállás volt.

A désiek kezdtek jobban, a 16. percben Alex Pop, David Dincă hálóőr kapufáját találta el, mintegy jelezve, nem adják meg könnyen magukat. Szünetig volt még egy kapufájuk, a 43. percben Angelo Cocian jobboldali szögletét egyenesen kapura csavarta be, eltalálva a felső lécet.

Térfélcsere után még nagyobb lelkesedéssel hajtott az Unirea, egyre gyakrabban veszélyeztette a sokszoros bajnok tizenhatosát, miközben a vendégek a tapasztalt Adi Popa révén ellentámadást hajtottak végre, kétszer is próbára téve Dorian Railean hálóőrt, a 67. percben Rareş Enceanu fejese a balkapufát találta el. A désiek pontosan védekeztek és az utolsó tíz percben még jobban rákapcsoltak. Egy ilyen akció révén a 81. percben a piros-kékek bekkje, Bodişteanu a tizenhatoson belül felvágta Gabriel Matiş középpályást, a büntetőt pedig Alex Pop precízen értékesítette, habár a kapuvonalon a labdát érintette Dincă.

A hátramarad időben a bukarestiek mindent beleadtak, hogy egyenlítsenek, ami sikerült is nekik a 88. percben, a második félidőben beállt Cristian Blagiu 25 méteres bombalövésével. Dorian Railean kapus tehetetlen volt a váratlan rúgásnál. Így lett 1-1, ami, ellenben, egyik félnek sem kedvezett. Megemlítjük még azt a tényt, hogy a dési meccs előző napján a Steaua a szamosújvári sétatéri stadion pályáján edzett, méghozzá népes helybeli kíváncsiskodó kíséretében.

Az Unirea felállása: Railean – Gîţ, D. Pop, Chira, Maftei – Ad. Pop, Al.  Militaru (69 Fulga), Matiş, Al. Pop – Cocian (82 Buta), Fl. Blaj (69 Vl.  Bogdan).   Edző: Dragoş Militaru. Fel nem használt cserék: Chindriş – Checicheş, Burdeţ, Cătinean, Andrei Pop, Frăsineanu.

A találkozó következtében a dési csapat két pontra közelítette meg az osztályozó mérkőzést biztosító 5. helyet. A bajnokság végén két csapat feljut a Superligába, kettő pedig osztályozót játszik a Superliga alsóházának 7. és 8. helyezettjével. Mivel az CSA Steaua Bukarest nem játszhat az élvonalban az 5. hely is osztályozó mérkőzést biztosít.

A tabella állása:

1.ACSM Politehnica Iaşi52308-5349
2.Clubul Sportiv al Armatei Steaua622210-7348
3.ACS Suporter Club Oţelul Galaţi53026-7-145
4.SC Dinamo 1948 SA52128-6238
5.Gloria Buzău51313-3037
6.FC Unirea Dej60331-8-735

Székely Csaba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: