Legújabb híreink

női szervezet pályaválasztás vereség Téli felkészülés hócsata
0 0
Read Time:1 Minute, 33 Second
Elemisek a székesegyházban / fotó: Riti József Attila

November 17-én, csütörtökön az elemisek számára szerveztünk egy programot, melynek keretén belül megismerkedhettek a Szentháromság örmény-katolikus székesegyházzal és ennek kalandos történetével. Az esemény egy tárlatvezetéshez hasonlított, melynek keretén belül a két csoportra osztottuk az elemiseket.

      A kisiskolásokat körbevezettük a székesegyház belsejében, megtekinthették az oldalkápolnában található korábban Rubensnek tulajdonított barokk festményt (a festményt valójában Joachim von Sandrart német festő munkája), a templomi kegytárgyakat és a mennyezeten megfigyelhető csodálatos freskókat. A gyerekek a templom kriptájáról is megtudhattak érdekességeket. 

      A bemutatót Riti József Attila történelemtanár zárta, aki a székesegyház rövid történetét mesélte el nekünk. A rendezvényen 132 elemis diák és 10 tanítónő volt jelen. 

QR kódos játék az iskolában

November 18-án a tanítónőkkel közösen egy interaktív és izgalmas játékot szerveztünk az alsós diákok számára, akik ilyen módon játékosan megtudtak különböző érdekességeket a főtéri székesegyházról és annak történetéről. 

       A kincskereső vetélkedő kezdete előtt a tanítónők csapatokra osztották a gyerekeket, majd lapokat osztottak ki amelyeken az örmény-katolikus székesegyházzal kapcsolatos kérdések szerepeltek. Ezt követően a csapatok az épületben elrejtett QR kódokat kellett megtalálják, majd beszkenneljék az okostelefonjaik segítségével, így megtalálták a válaszokat a lapon feltett kérdésekre. Csapatunk tagjai segédkeztek akkor hogyha egy csapat esetleg nem értette volna a kérdéseket vagy a technikai okok miatt nem tudtak választ adni egy kérdésre. Továbbá az örmény ábécével is megismerkedtek, ennek segítségével le kellett írják nevüket a lapra.

        A játék végén mindenki nyert. A jutalom egy oklevél és házi készítésű dalauzi volt. 

Köszönjük a szülőbizottságnak, hogy támogatta a fuvart, Léczfalvi Etelkának a dalauzit és Hideg Melindának a mézet! Köszönjük a tanítónőknek és Molnár Tibornak a segítséget!

Márton Zsuzsanna

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: