Legújabb híreink

KIFOR stadion Mezőség ma
0 0
Read Time:2 Minute, 12 Second

A tavaszi nyitányhoz képest aránylag csendes fordulót jegyeztünk a hétvégén, ezúttal hiányoztak a meglepetések.

A forduló kimagasló eredményét a visszavágót remekül kezdő Aranyosegerbegyi Victoria érte el. A katonák hazai pályán nem kevesebb mint kilenc góllal terhelték meg a Kolozsvári Sănătatea másodcsapatát. A hazaiak nagy lelkesedéssel kezdték a találkozót, miután egy héttel ezelőtt nagy meglepetésre idegenben legyőzték a listavezető Vulturul alakulatát. Valósággal lerohanták ellenfeleiket, akik már az első félidőben öt gólt kaptak. Az Aranyosmentiek a folytatásban sem álltak le és még négy találattal terhelték a zöld vírusok kapuját. A gólokon Florin Dan (3), Gáll (3), Bondor, Balint és Dacian Pop osztozott. A vendégek Constantea révén szépítettek, de ez édes kevés volt egy tisztességes szerepléshez. Ezzel a sikerrel az egerbegyiek sokat javítottak a gólarányon, ami majd eldöntheti az első hely sorsát.

Nem hagyta alább a sereghajtó Szamosújvárnémeti Vulturul sem. George Cotuț edző tanítványai nagyobb erőfeszités nélkül hagyták el a játékteret Járavölgyön, ahol simán, 4-0 (3-0)-ra nyertek a hazai ACS gárdájával szemben. Igaz, a gólszerzők között csakis a felsőbb osztályú bajnokságokat is megjárt játékosokat találunk, Laurențiu Rus, Răzvan Andronic, Tudor Tothăzan és Alex Rus, mind tapasztalt labdarúgók, akiket még az év elején leszerződött őket a FCSB–nél is megfordult Mihai Onicaș egészít ki. Leszámítva a múltheti fordulóban elszenvedett hazai kisiklást, a Szamosújvár melletti alakulat lassan, de biztosan halad a bajnoki cím felé, habár még lehetnek meglepetések.

Az ifikből álló Kolozsvári Viitorul Mihai Georgescu a hétvégi 15. fordulóban a monostori Unirea pályán nem kevesebb mint öt góllal terhelte meg a nemrég még a III. ligában szereplő Tordai Sticla Arieșul tizenegyét. Érdemes megemlítenünk a gólszerzőket: Ormenișan (2), Fodorean, Șvaiț és Rusu, az utóbbi tizenegyesből. A vendégek egy öngóllal (Silaghi) vezettek 1-0-ra, aztán jött a gólözön. Tehát, a végeredmény 5-1 (2-1) volt a kolozsvári ifik javára.

Nehezen biztosította be hazai környezetben a három pontot a tavalyi bajnok, a Tordaszentmihályi Arieșul. A biztos esélyesnek indult hazaiak váratlan ellenállással álltak szemben a sokkal gyengébb Magyargorbói Viitorullal szembeni összecsapáson. Az Areșul nagy erőfeszítés folytán 2-1 (0-0) arányban győzött, két találatuk is csak szünet után született. A gólok szerzői Mărie és Lamah, illetve Tîrcea voltak. A vendégek csak a 88. percben szépítettek, amikor már nem volt sok esélyük egyenlíteni.

A Kis Szamos-völgyi rangadón: Szamosújvári Atletic Olimpia – Nagyiklódi Unirea 2-0 (0-0). Paul Stupinean fiatal edző legényei az idény legjobb játékukat nyújtották. Mindkét gól szerzője Paul Bogdan volt.

A táblázat élén nincs változás. Első a Szamosújvárnémeti Vulturul 39 ponttal, második az Aranyosegerbegyi Victoria 38 ponttal, míg a harmadik helyet a Kolozsvári Viitorul Mihai Georgescu foglalja el 33 ponttal. A húsvét miatt e hétvégén nincs forduló Kolozs megye IV. ligájában.

Székely Csaba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: