EURO-2024 – A pótselejtező résztvevői és menete

0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second
A pótselejtező párosítása

    Budapest, 2023. november 21., kedd (MTI) – Kedden lezárult a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokság selejtezősorozata, ezzel együtt kialakult a márciusi pótselejtezők 12 csapatos mezőnye a tavalyi Nemzetek Ligája alapján.

    Az NL élvonalát jelentő 16 válogatott közül mindössze Lengyelország és Wales nem jutott ki egyenes úton a kontinensviadalra, így ez a két gárda pótselejtezőn javíthat. Az A divíziós ágat viszont fel kellett tölteni: az egyik csapat a D divíziót megnyerő Észtország lesz, míg a másik a másodosztályt jelentő B divízióból érkezik, amelyből így négy helyett öt gárda vívhat pótselejtezőt.
    A második vonal négy csoportgyőztese közül Izrael és Bosznia-Hercegovina nem kvalifikálta magát, ezért rajtuk kívül további három csoportmásodik – Finnország, Ukrajna és Izland – próbálkozhat a pótselejtezőn. Az csütörtökön, a nyoni sorsoláson derül ki, hogy utóbbi három együttes közül melyik kerül át az A divíziós ágra.
    Az NL harmadosztályából a török és a szlovák csapat vívta ki egyenes úton a részvételt, előbbi csoportgyőztes volt, így legjobb csoportmásodikként Luxemburg csatlakozhatott a másik három első helyezetthez – Georgiához, Görögországhoz és Kazahsztánhoz -, amelyek Törökországgal ellentétben nem jártak sikerrel a selejtezőkön.
    A pótselejtező három ágának elődöntőit március 21-én rendezik, míg a három fináléra, melyeken gazdára talál az utolsó három kiadó Eb-hely, március 26-án kerül sor.
    A selejtezősorozatból húsz válogatott – köztük a magyar – csatlakozott a házigazda Németországhoz.

    A pótselejtező résztvevői:
    A divíziós ág:
Lengyelország, Wales, Észtország (D divízióból)
    B divíziós ág:
Izrael, Bosznia-Hercegovina, Finnország, Ukrajna, Izland (utóbbi háromból egy átkerül az A divíziós ágra)
    C divíziós ág:
Georgia, Görögország, Kazahsztán, Luxemburg

slr \ sgj \ spi

MTI 2023. november 21., kedd 22:59

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük