Fél lábbal a Liga 3-ban a Vulturul  

0 0
Read Time:1 Minute, 45 Second

Igazi fociláz uralkodott a múlt hétvégén Szamosújvárnémetiben. Az európai bajnoksággal versenyezve a labdarúgás hívei Szamosújvárnémeti felé vették útjukat, ahol nagy érdeklődés kísérte a III. ligába jutásért kiírt Vulturul – Nagyfalusi Berettyó osztályozót. Még Szilágy megyéből is érkezett egy kb.60 fős szurkolósereg, így több mint hétszáz néző foglalt helyet a vidéki pálya körül.

A vendégek nagy lelkesedéssel érkeztek Szamosújvár környékére, dehát számitásaikat áthúzták a házigazdák, akik gólzáporos, 8-2 (3-0) arányú győzelmet arattak a gyengélkedő szilágysági együttes ellen és figyelembe véve a kihagyott helyzeteket, akár nagyobb is lehetett volna a hazaiak sikere.

George Cotuț, a nyertesek zsibói születésű edzője a meccs végén kijelentette: „Bíztam a három pontban, de ilyen nagyarányú eredményre igazán nem gondoltam. Akárhogy, a hétvégi visszavágón is minél jobban szeretnénk szerepelni”.

A másik oldalon, Robert Goie sportigazgató lehangoltan nyilatkozott, ilyen gyenge játékot nem várt a fiúktól és elismerte a hazaiak nagyarányú sikerét. Otthon sem lesz könnyű a négy volt I. ligás játékost is felvonutató Vulturullal szemben, az ötödik, Arnold Șvichi sérülés miatt nem lépett pályára.

Ami a találkozó lemenetelét illeti, a Kolozs megyei bajnok már a 11. percben megszerezte a vezetést Mihai Forna révén, az első félidő utolsó perceiben még növelték az eredményt Mihai Onicaș és Tudor Tothăzan révén, az utóbbi tizenegyesből.

Szünet után még jobban rákapcsoltak a hazaiak és a mezőny legjobb focistája, Adrian Rad révén háromszor is betaláltak Tudor Mare kapujába. A németiek másik két találata Kiss Lóránt és a szünet után beállt Petre Bolojan nevéhez fűződik. Az utóbbi ugyancsak büntetőből született.

A Berettyótól Andrei Șumălean és Rad Zmole voltak eredményesek. Székely Loránd a Vulturul kapusa még kivédett néhány veszélyes lövést, amint azt mindig teszi, igazi őrangyala volt együttesének.

A sportszerű összecsapás játékvezetője, az Aranyosmohácsi Nagy Vladimir Andrei mindvégig hibátlanul bíráskodott, ezt a nagyfalusi klub sportigazgatója is elismerte. A hazaiak trénere a következő felállitással kezdte a mérkőzést: Székely Loránd – Drăgan, S. Pop, Onicaș, Timoc – Tothăzan, Bucșă, Kiss Lóránt, Forna – Ștefan P., Szabó Mihály.

Az osztályozó visszavágójára vasárnap, június 23-án 17,30 órakor kerül   sor a nagyfalusi Nicolae Mandel sporttelepen. A vendégeket egy népes szurkolósereg is elkíséri majd a szilágysági nagyközségbe.

Székely Csaba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük