Legújabb híreink

KIFOR stadion Mezőség ma
0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second
Adventi gyertyagyújtás / RMDSZ Szamosújvár

Kéz a kézben névvel hirdette meg adventi programját az RMDSZ szamosújvári szervezete, melyet az egyházak, oktatási intézmények és civil szervezetek közreműködésével szervez. A rendezvény újnak tekinthető, ugyanis első alkalommal szerveznek hasonlót Szamosújváron.   Az egy hónapra kiterjedő programsorozat kiemelkedő eleme a Főtéren felállított adventi koszorú és az adventi gyertya gyújtás.

A programsorozat advent első napján (november 27-én) kezdődik, a református templomban tartott istentisztelettel, ahonnan a közösség kivonul a Főtérre és meghit körülmények között meggyújtják az első adventi gyertyát.

Advent második vasárnapján, december 4-én, a római-katolikus templomból indulnak az adventi gyertya gyújtására.

December 11-én, advent harmadnapján örmény-katolikus mise előzi meg a közös adventi gyertyagyújtást.

Advent negyedik vasárnapján, december 18-án református istentisztelettel és úgyszintén közös gyertyagyújtással zárják a programsorozatot.

Az adventi istentiszteletek időpontja 17:00 óra, a gyertyagyújtásé pedig 18:00 (advent első két vasárnapján) és 18:15 (advent utolsó két vasárnapján).

A szervezők várják a szamosújvári magyarságot az eseményre, mert ahogy a hivatalos felhívásban írták „az együttlét maga az ünnep.”

Az adventi programsorozat alatt szeretetcsokit is gyűjtenek a rászorultak számára.

Az eseményről majd minden vasárnap tudósit a Szamosújvári Közlöny, ezért megkérünk mindenkit kövessék a www.kozlony.ro weboldalt!

RJA

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: