Kikapott az Atletic Olimpia, győzött a Vulturul

0 0
Read Time:2 Minute, 8 Second

Aránylag csendes forduló volt a hétvégén a IV. ligában. Ha voltak is nagyarányú győzelmek, azok mind a bajnokjelöltek esetében történtek és nem nevezhetők meglepetéseknek, hiszen várható sikerek voltak.

Az Artur Podar edző által felkészített Aticla Arieșul 2-0 (1-0) arányban győzött a szamosújvári Atletic Olimpia tizenegye ellen. A góllövők Claudiu Vereș (42, perc) és Dorin Goronea (76) voltak. Aránylag nehezen, de biztosan nyert Magyargorbón az éllovas Szamosújvárnémeti Vulturul. George Cotut edző tanítványai 3-1 (1-1)-es sikerrel tértek haza, de megvallva őszintén lelkes szurkolóik nagyobb arányú győzelmet vártak egy sokkal gyengébb képességű ellenféllel szemben, még akkor is ha a meccs idegenben került sor. A vendégektől Sergiu Pop, Adrian Rad és Szabó Mihály voltak eredményesek.

A múltheti fordulóban meglepetésként kikapott Aranyosegerbegyi Victoria a Nagyiklódi Unirea ellen bosszulta meg magát és nem kevesebb mint hét góllal terhelte meg ellenfelének kapuját.  A katonák még kétszer a kapufát találták el. Az eredmény 7-2 (3-0) mindent elárult a hazaiak fölényéről. A mezőny legjobb játékosa a III. ligában megedzett Florin Dan volt, aki három gólt szerzett a hétvégi összecsapáson. A többi találatokat Gáll, Dacian Pop (2)   és Cioargă érték el. Az Unireatól Zărnescu és Espinoza voltak eredményesek.

A tavaszi idényben remekül szereplő kolozsvári Viitorul Mihai Georgescu gólzáporos győzelmet ért el Alsójárán, ahol 7-0 (3-0) arányban bizonyult jobbnak a kullogó hazaiaknál. Az első nyolc percben már 2-0-ra vezettek a vendégek Petrișor és Bolboacă góljaival, hogy aztán szinte futószalagon értékesítették jobbnál-jobb helyzeteiket. A párharc főhőse Sfait volt, aki három alkalommal talált be az ellenfél kapujába. A másik két gól Bont és Fabian nevéhez fűződik. 

Gólőzönt jegyeztünk Tordaszentmihályon is, ahol a helyi Arieșul nehezen biztosította be a három pontot a Kolozsvári Sănătatea szatellitcsapatával szemben. Összesen hét gólnak tapsolhattak a tavaly még a harmadosztályról álmodozó Torda melletti nagyközség szurkolói. Az Arieșul 4-3 (1-1) arányban nyert. A vendégek már a 2. percben vezetéshez jutottak, amikor Benca értékesítette a számukra ítélt büntetőt, a hazaiaknak csak a 45. percben sikerült egyenlíteniük Rus révén. Térfélcsere után aztán egymásután potyogtak a gólok, egy adott pillanatban a tavalyi bajnokok már 4-2-re vezettek, Lamah, German és Duma találataival. A Sănătatea másodcsapata a 88. percben szépített Varga révén.

A táblázat elő helyén továbbra is a Vulturul foglalja el 45 ponttal. Második az Aranyosegerbegyi Victoria 41 ponttal, míg a harmadik helyen az idén sikeresen szereplő kolozsvári  Viitorul Mihai Georgescu található 39 ponttal.

E hétvégén az éllovas Vulturul otthon a környék rangadóján a szomszédos szamosújvári Atletic Olimpia gárdáját fogadja.

Székely Csaba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük