Kikapott az Unirea Nagydisznódon.

0 0
Read Time:1 Minute, 45 Second
Fulga akcióban / 📷Cătălin Crăciun

A Liga 2, második fordulójában a Dési Unirea 2-0-ás vereséget szenvedett a Sellenberki SC otthonában.

Azt előre lehetett tudni, nem lesz könnyű mérkőzése idegenben a Sellenberki SC ellen a Dési Unireának. A „hazaiak” első alkalommal szerepeltek a közeli nagydisznódi pályán, ahol sikeresen mutatkoztak be. Igaz, ezt nagyrészt a désiek tették lehetővé, akik várakozáson alul játszottak.

Már rég nem kapott két gólt idegenben az Unirea, de ezúttal el kell ismernünk, a csapat játéka elmaradt a szokásos szerepléstől. Dacian Nastai edző előrelátta a Szeben melletti alakulat lelkesedését, miután az első fordulóban idegenben nyertek a Metaloglobus otthonában. Már a csapatfelállításon is meglátszott a dési tréner elképzelése, a nyitányon használt két csatár helyett két védőjátékost küldött pályára, tehát inkább a védekezésre fektette a hangsúlyt. Terve nem valósult meg, sőt lehetőséget teremtett a hazaiaknak, hogy mindig támadjanak, jobbnál jobb akciókat dolgozva ki.

Az első 45 percben a vendégek alig közelítették meg a sellenberkiek kapuját, csak védekezésre álltak be. A taktika egy félidőig tartott, térfélcsere után azonban az Unirea egyszerűen összeomlott, a két kapott gól mellett megúszva még legalább három tiszta gólhelyzetet Claudiu Chindriş kapuja előtt. A dési kapus nagyot védett, több labdát hárított és limitálta az eredményt.

A találkozó első felében Claudiu Niculescu mester tanítványai valósággal lerohanták a dési együttest, Raul Rotund (18. perc) és az összecsapás legjobb labdarúgója, a tapasztalt Ionuţ Năstăsie (32. perc) a kapufát találták el, miután Claudiu Chindriş dési kapus már verve volt. Mellettük még Radu Crisan (6. és 12. perc), illetve Marvin Schrieb hagytak ki óriási gólhelyzetet.

Szünet után még jobban rákapcsoltak a Szeben megyeiek és amint az várható volt, megszülettek a gólok. A 65. percben Raul Rotund, míg a 70. percben Marvin Schrieb voltak eredményesek, bebiztosítva az újabb három pontot.

Az Unireától Sergiu Ciocan puskázott el kitűnő helyzetet szépítésre, de előtte Claudiu Zamfirescu harminc méteres bombája kapu mellé száguldott.

A dési csapat a következő felállásban kezdett: Claudiu Chindriş – Claudiu Zamfirescu, Cristian Chira, Daniel Pop, Alex Negrea – Marius Cătinean, Victor Stancovici – Florin Blaj, Adrian Pop, Alexandru Piftor – Gabriel Fulga. Edző: Dacian Nastai. Cserejátékosok: Marius Geană, Denis Golda, Marian Pruteanu, Sergiu Ciocan.

Székely Csaba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük