Legújabb híreink

gyógyszerészeti múzeum szabadnapos győztes rajt Salamon templom óraátállítás
0 0
Read Time:1 Minute, 59 Second
Segítség a pályaválasztás útvesztőjében – nyílt orientációs napot tartott az MCC

Nyílt napként megrendezett pályaorientációs programra várt minden érdeklődő fiatalt a Mathias Corvinus Collegium (MCC) szombaton, január 28-án a kolozsvári MCC-központban. A nap folyamán az Erdély több pontjáról érkezett, közel 80 diák megismerkedhetett az MCC sokoldalú Középiskolás Programjával és a különböző egyetemek, szakterületek lehetőségeivel.

Nagy érdeklődésnek örvendő programmal indította az idei pezsgést az MCC Középiskolás Programja: pályaorientációs nyílt nappal igyekezett segítséget nyújtani minden útját kereső fiatalnak. A programon bármely középiskola diákjai díjmentesen vehettek részt, megismerkedve a pályaválasztás rejtelmeivel és a kincses város egyetemi kínálatával.

Az MCC-ben már a Fiatal Tehetség Programban, utána pedig a Középiskolás Programban, majd a Kolozsvári Egyetemi Programban is nagy hangsúly kerül a sokoldalú képzés mellett a személyiségfejlesztésre, karriertanácsadásra, hogy a lehetőségek ismeretében a továbbtanulás és pályaválasztás is könnyebben, magabiztosabban menjen a fiataloknak – mondta el Talpas Botond, az MCC erdélyi tevékenységért felelős igazgatója. Az orientációs nap megnyitóján arra biztatta a diákokat, hogy bátran jelentkezzenek az MCC Középiskolás Programjába január 31-ig, hiszen motiváló környezetben, barátságos közösségben tanulhatnak izgalmas és hasznos dolgokat az iskola mellett.

Rácz Endre, a Középiskolás Program koordinátorának köszöntője után a diákok közös előadáson vehettek részt: Zsidi Zsófia pszichológus, az MCC Középiskolás Programjának vezető oktatója Iránytű az útvesztőben címmel beszélt a pályaválasztás alapjairól, majd Bethlendi András, az MCC akadémiai ügyekért felelős igazgatója ismertette a Kolozsvári Egyetemi Programot. Ezt követően a résztvevők szabadon választhattak a párhuzamosan zajló programok közül: Zsidi Zsófia workshopot tartott a diákoknak, emellett több teremben zajlottak a nyilvános beszélgetések a Kolozsvári Egyetemi Program hallgatóinak moderálásával. Heinrich Bernadett ügyvéddel Simon Krisztián, Dezső Péter vállalkozóval Ilonczai Levente-Dávid, Könczei Zsolt kommunikációs szakemberrel Nagy Edina, László Noémi költővel, műfordítóval, lapszerkesztővel Csergő Zsófia, Barabás Lászlóval, a Codespring cég műszaki vezetőjével Magyari-Sáska Attila beszélgetett.

A délután folyamán a fiatalok megismerkedhettek a kolozsvári egyetemi palettával is, kötetlenül beszélgethettek a különböző karok és szakok nyújtotta lehetőségekről, valamint a Kolozsvári Magyar Diákszövetség tevékenységéről és az MCC Kolozsvári Egyetemi Programjának életéről. A Iuliu Hațieganu Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemről dr. Virág Tímea Helga, az Erdélyi Rezidens Orvosok Szövetségének alelnöke beszélt a diákoknak, a Kolozsvári Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karát pedig Lőrincz Barnabás-Attila doktorandusz ismertette, emellett a résztvevők egyetemi hallgatókkal beszélgethettek a Babeș–Bolyai Tudományegyetem képzési lehetőségeiről, a Műszaki Egyetem további képzéseiről és a Kolozsvári Agrár- és Állatorvostudományi Egyetemről is. Összesen 21 szakot volt lehetősége megismerni a fiataloknak, majd csoportképpel zárták a tartalmas napot Mátyás király szobránál.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: