Szamosújvárnémeti játékos az országos amatőr válogatottban 

0 0
Read Time:1 Minute, 6 Second
Andrei Cămărășan / fotó: Viitorul Bistrita 

A Liga 4 éllovasa, a Szamosújvárnémeti Vulturul legújabban országos szinten is ismert, méghozzá egy válogatott játékosa révén. Nemrég, az európai kontinensen egyre jobban elterjedt példa alapján a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) megalakította az amatőr válogatottat is. A napokban a FRF, a Bukarest melletti Mogoșoaiai edzőtáborban sorra került az első toborzóra is. Ezen az akción nem kevesebb mint 63 labdarúgó vett részt. Köztük található a Szamosújvárnémeti Vulturul kapusa, Andrei Cămărășan. A 34 esztendős hálóőrt mindkét ellenőrző mérkőzésen pályára küldték a frissen létesült válogatott edzői, amelyeken jól szerepelt a besztercei születésű labdarúgó, beváltva a hozzá fűzött reményeket.

A toborzó mindkét barátságos találkozóját gól nélkül úszta meg a sasok kapusa, aki a bukaresti akció végén kijelentette: „jobb később, mint soha!” – utalva itt előrehaladott korára, hiszen nem minden sportolónak adatik meg a lehetősége, hogy 34 éves korában bekerüljön a nemzeti válogatottba, még akkor is, ha amatőrökről van szó.

Egyelőre 35 játékost tartottak vissza a toborzó következtében, akik május közepén egy olaszországi kiszálláson vesznek majd részt. Utána pedig, sorra kerülnek az alakulat első nemzetközi mérkőzései is.

Andrei Cămărășan eddigi pályafutása során még megfordult az Óradnai Minerul és a Naszódi Progresul IV. ligás együtteseiben is. A Szamosújvárnémeti Vulturul gárdájához a tavalyi esztendő szeptemberében került, ahol felváltva a bonchídai születésű Székely Lóránddal közösen sikerrel őrzi a Liga 4 éllovasának kapuját.

Székely Csaba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük