Úgy érezzük, vannak még csodák 4- folytatás

0 0
Read Time:1 Minute, 54 Second
A faházikó

A Sünike óvoda napról-napra újult, szépült, még a nyári vakációban is. Utolsó cikkünket a „csodákról” azzal zártuk, hogy az udvar egy része megszépült.

Óvodakezdésre pedig már egy szép kis faház és padok kerültek az udvarra. Jujj, de jó! Örülnek a gyerekek, a pedagógusok és a szülők. De hogy kerültek oda?  Hát úgy, hogy Balázs-Bécsi Enikő, a szülői bizottság elnöke, a Téka Alapítvány munkatársa, illetve a városunk tanácsosa, pályázatot nyújtott be a Communitas Alapítvány Kuratóriumához július közepén. Pár nap múlva, meg is kaptuk a választ, hogy 9.897 lejjel támogatnak. Így lett megrendelve a a csúszdás házikó, három darab rugós játék (amik a hátsó udvar renoválása közben fognak helyükre kerülni) és két pad, amikre játszás közben megpihenhetnek a fáradt lábacskák. Mivel az árak túlhaladták ezt a pályázati összeget, a Téka Alapítvány kiegészítette támogatás képpen. Köszönjük ezt a támogatást is, és azt is, hogy idén még biztosítani fogják a dadust addig, amíg sikerülni fog a két napközis csoport mellé hivatalosan is megkapni azt.

A nyáron nemcsak az udvar szépült, hanem sikerült 40 új óvodai széket beszerezni. Ott kezdődött minden, hogy a nyári szünidőben, amikor a szolgálatos napjaim dolgoztam le az óvodában, az adminisztrátor nővel arról beszélgettünk, hogy mire lenne szükség az oviban. A székek is szóba kerültek, így rám is kérdett, ha van-e ismerősöm a Sortilemn-nél, hogy szponzoráljak intézményünket. Nem ismertem senkit, így pár telefonhívás után, ugyancsak Balázs-Bécsi Enikőhöz jutottam. Ő Bărbos Vlad úrral vette fel a kapcsolatot, településünk City managerével, és innen gördült minden. Végezetül, a tanácsosok közbenjárásával, támogatónk is akadt, aki nem más, mint MISI 99 EXIM. Ezúttal is köszönjük a cég vezetőjének, és minden jólelkű közbenjárónak, akik segítenek, hogy még szebbé, vonzóbbá és kényelmesebbé varázsoljuk a kis ovisok életét. Számtalan köszönet illeti a kedves Süniovis szülőket is, akik minden felhívásunkra eleget tesznek. Tavaly a nyomtatónk romlott el, egy hét alatt pénzt gyűjtöttek és meg is vásárolták az óvoda részére az újat. Ovikezdés előtt lelkes apukák állították fel nekünk a kis faházat. És tudjuk, hogy ezentúl is számíthatunk rájuk. Ez pozitív lendületet ad minden döntés előtt.

Az új székek

Számtalan tervünk van még hátra, de tudjuk, hogy a kitartó és következetes munka és támogatás mellett minden „csoda” valóra váltható. Sikeres tanévet kívánunk mindenkinek!

Katona Annamária

Kelt Szamosújváron,

2022. szeptember 3. napján

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.