Újdonságok a szamosújvári futbalban

0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second
A szamosújvári lányok / fotó: CS Atletic Olimpia Gherla – Feminin

Szeptember elején kezdődik a női Liga 2 és a férfi Liga 4. Mindkét ligában érdekeltek a Szamosújvári Atletic Olimpia csapatai is.

A Iulia Mera edzőnő által irányított női együttes a II. ligában szerepel, ahol az elmúlt idényben a második helyen végzett. A második helyezés feljutást jelentett volna, de az infrastruktúra hiányosságai miatt a szamosújvári csapat nem kapta meg a szövetségtől az erre szükséges licencet.

Az új bajnokság szeptember 10-én kezdődik, amikor a szamosújvári együttes hazai pályán a nagyszebeni FC Hermannstadt alakulatát fogadja. A szamosújvári lányok az elmúlt napokban a nagydisznódi pályán éppen a Hermannstadt gárdájával játszottak barátságos mérkőzést, augusztus 27-én, vasárnap pedig a nagyváradi United Bihar csapatát fogadják. Közben, az ificsapatok is javában készülnek az új évadra. Az U15 korosztályosok a besztercei Glória 2018 ellen bonyolítottak le felkészítú mérkőzést, míg az U13 képviselői Élesden vettek rész négyes tornán a nagyváradi United Bihar szervezésében, amelyen a hazaiak mellett jelen voltak az Aradi UTA és a Mármarosi Venus hasonló korosztályú csapatai. Máskülönben, ezen a nyáron négy ifijátékost léptettek fel a nagycsapatba, ezek: Adriana Sălăgean, Giulia Malata, Ştefania Pastor és Kis Melinda.

Bőven van újdonság a IV. ligában szereplő férficsapatnál is. Először is új edző ül a kispadon a Dési Stupinean, a Medgyesi Gázmetán és a Dévai MSC volt játékosa, Paul Stupinean személyében, aki mint labdarúgó is ott lesz a pályán az új bajnokságban. Gyökeres változásról beszélhetünk a kerettel kapcsolatban is. Az elmúlt napokban nem kevesebb mint tíz újoncot igazoltak a III. ligás Désaknai Minerul 1947 másodcsapatától. A régiek közül csak nyolcan maradtak, így alakult ki a 20 tagú játékoskeret, amely javában készül a szeptember 2-án rajtoló Liga 4-re.

 A múlt hétvégén az Atletic Olimpia a Beszterce-Naszód megyei Dögmezői / Dumbrăviţa Săgeata otthonába látogatott, ahol 5-0 (3-0) arányban fölényesen nyert. Augusztus 26-án, szombaton újabb barátságos találkozón a sétatéri pályán az ugyancsak IV. ligás Nemeszsuki Speranţa együttesét fogadja.

Székely Csaba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük