5-0-ra nyert Szászfenesen az Atletic Olimpia a IV. ligában

0 0
Read Time:2 Minute, 17 Second

A hétvégi 17. forduló középpontjában az Aranyos vidéke rangadója szerepelt. Tordaszentmihályon a táblázat első és harmadik helyezettje csapott össze, vagyis a helyi Arieşul és a közeli Aranyosegerbegyi Victoria. A mérkőzést nagy érdeklődés kísérte a környéken, még Tordáról is kiszálltak, hogy megtekintsék a megyei derbinek is beillő összecsapást. Sajnos, gólokat nem láthattak, ellenben sok kihasználatlan helyzetben igazán bővelkedtet a párharc, mert az volt javából. A hazaiak jobban kezdtek, de az éllovas gólkirálya, Lucian Mărie jobbnál-jobb helyzeteket hagyott ki. A szomszédok első kapura lövését a 23. percben jegyeztük, amikor Ovidiu Bondor alig egy pár méterről küldte a labdát Dragoş Varga kapuja mellé,  mintegy jelezve, nem adják meg magukat. Ez beigazolódott később, amikor meglepetészszerűen a Victoria uralta a játékot. Az 50. percben a vendégek egy tizenegyest reklamáltak, amikor Kriesz középpályást a tizenhatoson belül felvágta Cubleşan hátvéd, de a játékvezető tovább intett. Így maradt a gólnélküli remi, ami, ellenben, egyik félnek sem kedvezett.

A Tordai Sticla Arieşul fiatal együttese valósággal lerohanta a visszavágón gyengélkedő Magyargorbói Viitorul alakulatát.  Igaz, a vendégek csak tíz játékossal álltak ki a pályára, ők is mind rendre érkeztek a városvégi stadionba és csak a 35. perctől kezdve szerepeltek teljes összeállításban. Nem csoda, ha az Sticla Arieşul 9-0 (4-0) arányban nyert, de akár duplája is lehetetett volna a végeredmény, a Viitorul labdarúgói alig várták, hogy a bíró lefújja a meccset. Az összecsapás „főhőse” Claudiu Vereş volt, aki ötször talált be a magyargorbóiak kapujába és körülbelül még ugyanennyi gólhelyzetet puskázott el. A tordaiak a tavaszi menetben még nem kaptak ki, szereplésük fordulóról-fordulóra javul, ahhoz képest, hogy az ősszel sorozatban vesztettek.

Nehezen győzött a hétvégi játéknapon a második hely birtokosa, a Szamosújvárnémeti Vulturul, amely idegenbe kiirt mérkőzését is hazai pályán bonyolította le, ugyanis ellenfele, a Désaknai Minerul 1947 másodcsapata a bajnoki találkozókat ugyancsak a szamosújvárnémeti pályán játssza. Ennek ellenére, a bányászok komoly ellenállást tanúsították és a „vendégeknek” igazán meg kellett izzadniuk a három pontért. A Vulturul 1-0 (0-0)-ra nyert Gáspár Sándornak a második félidőben szerzett góljával.

Fölényesen győzött a Szászfenesi Academia de Fotbal otthonában esti világitásban lezajlott mérkőzésen a Szamosújvári Atletic Olimpia. Kilin Csaba klubelnök legényei 5-0 (2-0) arányban bizonyultak jobbnak a Kolozsvár melletti ifigárdánál.  A gólokon Flavius Mureşan (2), Darius Coşuţ, Marcel Fodor és Sorin Boroş osztozott.

A forduló további eredményei: Nemeszsuki Speranţa – Mihai Georgescu Viitorul 1-2 (1-1) és Nagyiklódi Unirea– Alsódetrehemi Unirea 2-0 (1-0).

A táblázat első helyét továbbra is a Tordaszentmihályi Arieşul foglalja el 44 ponttal, őt követve a második helyezett Szamosújvárnémeti Vulturul 38 ponttal. A harmadik helyre felkerült a Nagyiklódi Unirea 34 ponttal. 

E hétvégi 18. forduló keretében Szamosújvárnémetiben kerül sor a Vulturul – Tordaszentmihályi Arieşul megyei rangadóra. Ott aztán eldőlhet a   IV. liga idei győztese.

Székely Csaba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük