Aranyosegerbegyen elűzték a kutyák a labdarúgókat

0 0
Read Time:2 Minute, 19 Second

A hétvégi 5. fordulóban Aranyosegerbegyen kellett volna sor kerülnie a helyi Victoria és a Szamosújvári Atletic Olimpia közti bajnoki találkozóra. Mivel ugyanott volt meghirdetve a Torda Dog Show 2024 kutyakiállítás, a hivatalos labdarúgó mérkőzést átköltöztették a közeli frátai sportpályára. Szerencséjük volt a focistáknak, ugyanis Frátán kitűnő minőségű játéktér fogadta őket, meg aztán az öltözők és a mellékhelységek is sokkal korszerűbbek voltak, mint az eredeti helyszínén. A két csapat játékosai mintha meghálálták volna az átköltöztetést és izgalmas, kapujelenetekben igazán gazdag csatát vívták. Nem esett sok gól, hiszen az eredmény csak 2-1(2-0) volt a Viktória javára, de a vendégek sem játszottak alárendelt szerepet, igyekeztek felemelkedni a táblázat első felében található ellenfél szintjére.

Két különböző félidőt láthatott a lelátón helyet foglalt közönség. Az első 45. percet a hazaiak uralták, akik két gólt is szereztek a tapasztalt, III. ligát is megjárt Florin Dan és Sergiu Ciotlăuș révén. Szünet után aztán változott a játék képe, feljöttek a szamosújváriak, fáradozásuknak volt látszata, ugyanis   a 79. percben Alex Bochiș bevette Țăranu kapuját.

Az utolsó tíz percben a vendégek voltak előtérben, egyre gyakrabban közelitették meg az Aranyos menti ellenfél tizenhatosát, de egyenlítésre azonban nem volt alkalmuk, így az esélyes még Viktória szerzett három értékes pontot a táblázaton.

Jól szerepelt a másik Torda környéki gárda is. A tordai Ariesul, például a kolozsvári Herbák pályán fölényes, 3-0 (1-0)-ás győzelmet aratott a Sanatatea másodcsapatával szemben. A gólokon Gabriel Munten, Horațiu Moldovan és Raul Busuioc osztozott. Gică Cotuț edző tanítványainak sorozatban ez volt a harmadik sikere, amivel a tordaiak felkúsztak a harmadik helyre, veszélyeztetve az éllovast.

Fölényesen nyert otthon a közeli tordaszentmihályi Ariesul. Valentin Șandru tréner legényei még szóhoz sem engedték jutni az újonc kolozsvári Juniorul palántáit és nem kevesebb mint hat góllal terhelték meg kapujukat. Az első félidőben valahogy ellenálltak a hazaiak támadásainak, szünetig csak 2-1-re vezetett az Ariesul, de aztán térfélcsere után még négyszer okoztak kellemetlen perceket a Felek alji ifiknek. Igaz, ők is rúgtak egy gólt. A tordaszentmihályiak találatai Nebangwa, Ayodele, Pîrțilă, Mercean, Mărie és Lamah nevéhez fűződik.

Nagyarányú győzelemmel büszkélkedhet a kolozsvári Dan Matei Labdarúgó Iskola alakulata. Az ifik 5-2 (3-2) arányban bizonyultak jobbnak az utóbbi időben gyengélkedő nagyiklódi Unirea tizenegyénél. A kolozsvári ifik egyre sikeresebben szerepelnek és még okozhatnak kellemes meglepetést a sokkal tapasztaltabb gárdákkal szemben is. A várakozásnak megfelelően emelt fővel hagyták el a szászfenesi pályát az első helyezett és öt menet után maximális pontot elért récekeresztúri Lendület Bölények játékosai. Ha nehezen is, de idegenben 2-0 (1-0)-ra nyertek a Labdarúgó Akadémia ififocistái ellen.

A táblázat élén változatlan a helyzet. Első továbbra is az újonc récekeresztúri Avantul Bizonul 15 ponttal és 17-6-es gólaránnyal. A második helyet a tordaszentmihályi Ariesul foglalja el 13 ponttal, míg a harmadik a tordai Sticla Ariesul 12 ponttal.

Székely Csaba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük