Legújabb híreink

Superliga RMDSZ népírtás Dés Kemény
0 0
Read Time:2 Minute, 0 Second

Habár csak öt forduló telt el eddig a IV. ligában azért már lehet beszélni megyei rangadóról, mármint az első helyezettek közötti mérkőzésről. Ilyen összecsapás zajlott le a hétvégén az első helyezett Tordaszentmihályi Arieşul és a 4. helyen található Alsódetrehemi Unirea között. Az éllovas otthonában lebonyolított találkozót a jó formában levő hazaiak nyerték meg 3-1(3-0) arányban, miután a második félidőben csak az Unirea játékosai rúgtak gólt. A hazaiaktól Busuioc, Mureşan és Lemah voltak eredményesek, míg a vendégek gólszerzője Imbuzan volt, méghozzá tizenegyesből.

Három góllal nyertek Tordán a   tavalyi idényben még a III. ligában szereplő Sticla Arieşul pályáján a feljövő Szamosújvárnémeti Vulturul   2020 labdarúgói, akik nagyobb megerőltetés nélkül 3-0 (2-0) arányban bizonyultak jobbnak a hazaiak ifiegyüttesénél. A tordai alakulat még egy pontot sem szerzett ebben a bajnokságban és már elhelyezkedett a kullogók között.

Szoros mérkőzésen győzött idegenben az új idényben kellemes meglepetést okozó Aranyosegerbegyi Victoria. A „katonák” a szamosújvárnémeti pályán gólokban igazán gazdag kilencven perc után    3-2 (0-0) – re nyertek a Désaknai Minerul 1947 második csapata ellen. Mind az öt találat a második félidőben született, amikor mindkét fél nyílt sisakkal játszott.

Az ötletesebben szereplő Victoria megérdemelte a három pontot és már most elmondhatjuk komoly vetélytársa a bajnoki cimért a tordaszentmihályiaknak.  Az utóbbiak nem titkolják, az évad végén is az élen szeretnének végezni, ezért a Torda melletti egyesület vezetői, edzői és játékosai mindent megtesznek céljuk eléréséért.

Az elmúlt évhez képest sokkal jobb teljesítményt nyújt a Magyargorbói Viitorul, amely a hétvégén biztosan győzött Nemeszsukon a szamosújvári Laur Aştilean edzette újonc Speranţaval szemben. Az eredmény 2-0 (1-0) volt a vendégek javára.

Javuló formában van a Nagyiklódi Unirea, amely az 5. menetben 2-0 (2-0)-ra győzött az IklódAréna korszerű stadion gyepszőnyegén a Szászfenesi Academia de Fotbal ifigárdája ellen. Az idei nyáron sok alapembert elvesztett nagyiklódiak lassan, de biztosan kezdenek felzárkózni a táblázat első felére, ott ahol az elmúlt években mindig jól érezték magukat.

Az 5. forduló utolsó mérkőzésén a Kolozsvári Viitorul Mihai Georgescu   2-0 (1-0) arányban nyert a még mindig pont nélküli Szamosújvári Atletic Olimpia együttesével szemben.  Florin Moldovan edző tanítványai sehogy sem találnak magukra, vereségről vereségre szerepelnek ezen az őszön.

A táblázat első helyét továbbra is a Tordaszentmihályi Arieşul foglalja el 15 ponttal, második az Aranyosegerbegyi Victoria 13 ponttal, míg a harmadik pozícióra felkerült a Szamosújvárnémeti Vulturul 2020 12 ponttal.

Székely Csaba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: