Legújabb híreink

Agnus rádió szabadnapos Minerul szórvány tanévnyító
0 0
Read Time:1 Minute, 22 Second
Filmgalopp díjazottak / fotó: Sapientia EMTE

Szombaton este kihirdették a 8. Filmgalopp díjazottjait. A filmfesztivál fődíján Nagy Márton Így gyújtottam fel a barátnőmet a harmadik randinkon és Farkas Ágnes Anna Játsszuk tovább című filmje osztoznak.

Marci filmje lenyűgözte a szakmai zsűrit, mely szerint „ez a film bárhol megállná a helyét, a lokális tartalmat képes olyan függetlenfilmes frissességgel ötvözni. Amikor néztük ezt a filmet, mindannyian azt gondoltuk, hogy ezt a filmet elkészíteni is jó buli lehetett, mindamellett rengeteg munka”.

A Filmgalopp fődíja 1 millió forint, melynek értékét a Nemzeti Filmintézet ajánlotta fel, a hozzá tartozó trófea megvalósítását pedig a bukaresti Liszt Intézet támogatta.

A díjról lapunknak Nagy Márton a következőket nyilatkozta:

„Ennek az elismerésnek különösen örülök mivel Kolozsváron vehettem át, és Kolozsvár számomra egy fontos eleme a filmemnek. Ez már az Így gyújtottam fel a barátnőmet a harmadik randinkon filmem negyedik díja, és mindenkinek nagyon hálás vagyok, aki támogat, leginkább meg a stábomnak, akik nélkül a film soha nem készült volna el.”

A Filmgalopp közönségdíját Mikola Csengele kapta, melynek alkotása, a Finding Zoé volt a legszavazottabb az online térben. A közönségdíj értéke 1000 lej, a Nobila Casa jóvoltából

Két különdíjat is kiosztottak, ezeket László Barna Freedom Ridere és Sós Timothy Suborbitalja vitte el. A különdíjak érték kétszer 250 lej értékű vásárlási utalvány a Nobila Casa felajánlásával.

Végezetül pedig a szombat esti díjkiosztó ünnepségen Hatházi András átvette a Sárga Csikó Díjat.

A Filmtettfeszt hétvégéig tart és Erdélyszerte több helyen szerveznek vetítéseket. Szamosújváron két filmet is vetítenek: október 14-én, pénteken 10:00 órától A kuflik és az Akármi, október 16-án, vasárnap 10:00 órától a Toxikomát. A helyszín a főtéri Béke Mozi.

Riti József Attila

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: