A „sasok” már felkerültek az élre

0 0
Read Time:2 Minute, 25 Second

Két forduló zajlott le a Liga 4 Academy-ben, de már most kezd kialakulni az elmúlt bajnokság felső része. Amint a tavaly ősszel is történt, három csapat már az idény elején elhelyezkedett az élen. Ezek a    Szamosújvárnémeti Vulturul, a Tordaszentmihályi Arieşul és az Aranyosegerbegyi Victoria. A hétvégi második menetben aránylag könnyű feladata volt mindhárom együttesnek.

A „sasok” hazai pályán fogadták a Désaknai Minerul 1947 szatellitjét, amelyben csak ifijátékosok szerepelnek és 3- 0 (2-0) arányban bizonyultak jobbnak. A vendégeknél pályára lépett egy 15 esztendős labdarúgó is, aki a bányászklub gyermekközpontja neveltje.

A bajnok Tordaszentmihályi Arieşulnak is könnyű dolga volt, habár a kolozsvári Herbák stadionon szerepelt mint a Kolozsvári Sănătatea másodcsapatának vendégeként. A papírforma itt is beigazolódott, Valentin Şandru tanítványai nagyobb megerőltetés nélkül fölényesen nyertek 5-1 (5-0) arányban. A vendégek gólszerzői Marie (2), Lamah és Câţcăuan voltak, az ötödik találat öngól volt.

Az Aranyosegerbegyi Victoria a nyitányon   a szamosújváriakkal szembeni 1-1-es remi után nagy lelkesedéssel és becsvággyal lépett pályára a Magyargorbói Viitorul otthonában, ahol bizonyitani akart és ez sikerült is neki, ugyanis 7-1 (2-1)-re győzött. A találkozó főhőse Paul Cubleşan volt, aki egymaga három góllal terhelte meg a hazaiak hálóját. Az első félidőben még valahogy bírták a Viitorul „kiöregedett” játékosai (többségük a kolozsvári Sănătatea veteránjai) térfélcsere után azonban egyszerűen összeestek, nem csoda, ha a vendégek igazi gólzáporral hagyták el az összecsapás színhelyét.

Érdekes megállapítás, a hétvégi forduló legtöbb meccsein már az első 45 percben kialakult a végeredmény, a második részében már nem voltak olyan eredményesek a csapatok. Vajon, ez a fizikai erőnlét hiányával magyarázható, vagy más tényezők is meghatározták ezt a jelenséget? Gondolom, inkább megelégedtek az első félidőben nyújtott teljesitményükkel és a pihenő után már nem erőltették meg magukat. Ez jellemző a Nemeszsukon lebonyolított Speranţa – Nagyiklódi Unirea párharcra is. A vendégek már az első játékrészben bebiztosították a 4-0 (4-0) arányú sikerüket, hogy aztán csak tartsák a számukra kedvező eredményt.  

Fölényesen nyert otthon a Tordai Sticla Arieşul a Kolozsvári Mihai Georgescu Viitorul „palántáival” szemben. Artur Podar tréner tanítványai 5-1( 5-0)-re győztek. Itt is Claudiu Vereş három találattal emelkedett ki.

Utoljára hagytuk a Szamosújvári Atletic Olimpia – Alsójárai ACS mérkőzést, amely könnyűnek ígérkezett a hazaiaknak, de akiknek végül is meg kellett izzadniuk a három pontért. Igaz, Paul Stupinean edző legényei valósággal lehengerelték az újoncokat, három kapufájuk is volt, de a sétatéri stadion lelátóin helyet foglaló nézők csak egy találatnak tapsolhattak, az is a 35. percben született, amikor Radu Trif talált be a vendégek kapujába. Így lett 1-0 (1-0) az új bajnokságban jobb szereplésre törekvő Atletic Olimpia javára.

Két forduló után a táblázat élén a Szamosújvárnémeti Vulturul áll 6 ponttal és 6-0-ás gólaránnyal. Második a Tordaszentmihályi Arieşul ugyancsak 6 ponttal, de 6-1-es gólaránnyal. A harmadik pozíciót az Aranyosegerbegyi Victoria foglalja el 4 ponttal. E hétvégén Szamosújváron megyei rangadóra kerül sor az Atletic Olimpia és a Tordaszentmihályi Arieşul között.

Székely Csaba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük