Legújabb híreink

Minerul Sportkomplexum Sulyok Tamás kézilabda állampolgárság
0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Szamosújvár, február 4. – A város legnagyobb társasági eseményét, a jótékonysági farsangi bált, idén is a mezőségi szórványkollégium támogatására szervezi a szamosújvári Téka Alapítvány. A bál, amelyet immár tizennegyedik alkalommal rendeznek meg, február 10-én kerül sor az Escape étterem báltermében.

A rendezvény célja, hogy anyagi segítséget nyújtson az alapítvány által fenntartott mezőségi szórványkollégiumnak, amely a szórványban élő magyar diákoknak biztosít szállást, étkezést és oktatást. A kollégium fontos szerepet játszik a magyar kultúra és identitás megőrzésében és ápolásában a Mezőségen.

A bál programja idén is színes és izgalmas lesz: a vendégeket egy ízletes vacsora várja, amelyet élőzenés mulatság követ. A zenei kínálatban a Szamosújvári Live Zenekar és Nagy Albert is szerepel. A Szamosújvári Live Zenekar a bál hűséges zenei partnere, aki minden évben fergeteges hangulatot teremt a bálozóknak. Nagy Albert pedig idén először lép fel a bálon.

A bál másik vonzereje a tombola, amelyen értékes nyereményeket lehet megnyerni. A tombola bevételét is a mezőségi szórványkollégiumnak ajánlják fel a szervezők.

A jótékonysági farsangi bálok hagyománya nem új keletű Szamosújváron. A városban már a 19. században is szerveztek farsangi mulatságokat, amelyek a városi élet fontos elemei voltak. A két világháború között pedig a szamosújvári magyar közösség intézményei jótékonysági farsangi bálokat rendeztek, hogy támogassák a katolikus iskola működését. Ez a hagyomány ma is él, és a jótékonysági farsangi bál továbbra is a város kulturális életének szerves részét képezi.

A bál egyben egy remek alkalom is arra, hogy a szamosújvári magyar közösség tagjai együtt ünnepeljék a farsangot, és élvezzék a társaság örömeit.

RJA

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: