A Vulturul nyerte a Román Kupa megyei döntőjét

0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Nem sikerült megnyernie a IV. liga bajnokságát, a Szamosújvárnémeti Vulturulnak, de megnyerte a Román Kupát, ami ugyancsak sikernek könyvelhető el,  hiszen ez azt jelenti, a Szamosújvár melletti csapat ősszel indul az országos szakasz első fordulójában. Tehát, csak maradtak valami érdemleges dologgal a tavaly ősszel a megyei bajnoksághoz fűződő nagy reményeket fontolgató „sasok”, akik a kupadöntőben a Tordai Sticla Arieşul együttesével szemben megmutatták erényeiket.

Az zsuki pályán lebonyolított finálét megérdemelten nyerték George Cotuţiu edző tapasztaltabb tanítványai 1-0 (0-0) arányban. A találkozó egyetlen gólját a III. ligában is megfordult Silviu Petrean szerezte tizenegyesből. A nyerteseknek volt még néhány jó gólhelyzetük, de Alex Rus és Gáspár Sándor nem voltak elég figyelmesek a tordaiak tizenhatosán belül, az előbbi, azonban megtette kötelességét, hiszen a büntetőrúgásnál éppen őt vágták fel a tordai védők.

A győztesek a következő felállitásban léptek pályára: Todoran –Timoc, Balint, S. Pop, I. Pop – Toma, Gáspár (57 Bucşa), Rus, Tothăzan – Petrean (89 Bocoş), Andronic (90 Fodor).

A döntő után Teodora Albon a Megyei Labdarúgó Testület elnöke nyújtotta át a Román Kupát a győzteseknek, majd következett az ilyenkor szokásos csoportkép. A Vulturul előzőleg a Mócsi Speranţa 2016, a Récekeresztúri Bizonii Avântul és a Kolozsvári   Viitorul Mihai Georgescu   alakulatait búcsúztatta a Román Kupa megyei szakaszából, eljutva egészen a semleges pályán lebonyolított fináléig.

A IV. ligában a Szamosújvárnémeti Vulturul a táblázat 4. helyén végzett 45 ponttal, miután az utolsó két menetig mindvégig a második volt (sőt, néhány fordulón keresztül első is). Ősszel majd újra hallat magáról a Román Kupa országos idényében.

Székely Csaba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük