Legújabb híreink

Szék vereség női szervezet pályaválasztás vereség
1 0
Read Time:58 Second
Adománygyűjtés karácsonyra

Adománygyűjtés karácsonyra. E címmel hirdeti meg a hetedik éve a szamosújvári RMDSZ azt a jótékonysági akciót, mely az idősek és betegek ünnepét szebbé teszi.

Decemberben a magyar közösségen belül több adománygyűjtés is zajlott, mint a csokigyűjtés a gyertyagyújtáskor, az Kemény Zsigmond Elméleti Líceum élelmiszergyűjtése a szegény sorsú gyerekeknek. Az RMDSZ irodába várták az adományokat december közepéig, majd az önkéntesek segítségével készítették el a csomagokat. Idén volt, aki élelmiszert és tisztálkodási eszközöket adományozott, míg mások pénzadománnyal támogatták a kezdeményezést. Így sikerült 23 csomagot összeállítani és karácsony előtt haza is vinni azon magyaroknak, akiknek a karácsonya szegényebb lett volna enélkül.

Az adományok kiszállítása is megható élmény volt, számoltak be az önkéntesek. Jól esett az időseknek, hogy gondoltak rájuk is, hogy alapélemiszereket, édességet kaptak, mely nemcsak az ünnepüket, hanem talán a hétköznapjaikat is kicsit könnyebbé teszi. A megajándékozottakkal elbeszélgetve körvonalazódni látszik Szamosújváron is az az igény, hogy ne csak ünnepek előtt jussanak el az idősekhez, betegekhez, hanem rendszeresebben nézzenek be hozzájuk. Kinek vásárlásra, kinek takarításban lenne szüksége segítségre, de főképpen a beszélgetést, az emberi kapcsolatokat hiányolják. Reméljük, hogy a következő években sikerül ilyen jellegű projekteket is indítania a szamosújvári RMDSZ szervezetének.

Fodor Emőke

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: