Adventi fesztivál idén is

0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second
fotó: Városháza

A már megszokott módon, idén is többnapos adventi programmal készül a karácsonyra, a szamosújvári városháza. A program helyszíne ezúttal is a Főtér.

A nyolcnapos rendezvénysorozat december 15-én startol, 18:00 órától, amikor fellépnek a szamosújvári 1-es iskola, a szamosújvárnémeti iskola diákjai, valamint a városi fúvószenekar.

December 16-án, 18:00 és 20:00 óra között, a városi színpadon az egyházi kórusok énekelnek (ortodox, görög-katolikus, pünkösdisták és baptisták), másnap (december 17) pedig a Queens Dancing mazsorettek, illetve több román népi énekes.

December 18-án, vasárnap, az adventi gyertyagyújtás után, a Főtér nyugati részén felállított színpadon koncertezik majd a helyi Sirius együttes és több helyi énekes, többek között Bagaméri Robert is.

Az adventi fesztivál második hetén, december 19-én, hétfőn fellépnek a Dansatorii de pe Someș, Ardealul zenekar és énekesei, illetve Nicoleta Păcurariu, Selena Morar és Raluca Divricean.

December 20 fellépői a Petru Maior Líceum diákjai, az MCM Girls mazsorettek, a Valea Someșului néptáncegyüttes, ill. Raul Oltean și Ceterași de la Gherla.

Szerdán, december 21-én magyar programra is sor kerül, amikor a Téka alapítvány népdalosai lépnek fel. Mellettük gitárosok klubja és az Ana Ipătescu Líceum diákjai is megmutathatják zenei tudásukat.

A rendezvény utolsó napján kántálnak a városháza és az ADP alkalmazottjai, a városi művelődési ház Vocalis férfi kórusa, ill, a városi fúvós zenekar.

A múlt évhez hasonlóan az érdeklődök, forral bort, teát, forró csokit, kávét és egyéb finomságokat vásárolhattak a téren felállított faházakból, mely igazi adventi vásári hangulatot varázsolnak majd.  

Riti József Attila

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük