Legújabb híreink

KIFOR stadion Mezőség ma
0 0
Read Time:1 Minute, 27 Second
A négy adventi gyertya / fotó: Riti József Attila – hivatalos

“Advent a várakozás megszentelése. Rokona annak a gyönyörű gondolatnak, hogy meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk. (…). Az, aki szeretni tudja azt, ami az övé – szabad és mentes a birtoklás minden görcsétől, kielégíthetetlen éhétől – szomjától. Aki pedig jól várakozik, az időből épp azt váltja meg, ami a leggépiesebb és legelviselhetetlenebb: a hetek, órák, percek kattogó, szenvtelenvonulását. Aki valóban tud várni, abban megszületik az a mélységes türelem, amely szépségében és jelentésében semmivel se kevesebb annál, amire vár.“  – Pilinszky János

Pilinszky János szavaival nyitotta meg Balázs-Bécsi Enikő, helyi RMDSZ-es tanácsos, a karácsonyváró rendezvény megálmodója, az utolsó gyertya gyújtási ünnepséget.

“A negyedik gyertya lángja számomra egy újabb tanúságtétel. Kimondhatatlan érzés, hogy idén is az advent vasárnapjait Önökkel/veletek egyetemben élhettem meg. Kéz a kézben, mosollyal, beszélgetve kovácsoltunk újabb emlékeket. S az idei esetleges harcok, megtorpanások sorra elhalványodtak. Így mindaz, amit a gyertyák jelképeznek együttesen töltik be lelkemet, s készen állok arra, hogy feltöltődve, tiszta lélekkel éljem meg a karácsonyt. „ -mondta.

A Kemény Zsigmond Elméleti Líceum diáktanácsának műsora után a helyi 51.számú Czetz János Cserkészcsapat tagjai ismertették a betlehemi láng történetét, gyújtották meg a gyertyákat a fuvola zenei kíséretével. Vinczellér Izabella megköszönte a csokikat adományozóknak a gesztust, illetve a közösség erejét hangsúlyozta.

Ez alkalommal is forró csoki, tea, forralt bor várta a téren a résztvevőket.

Köszönet a támogató cégeknek és magánszemélyeknek: Szegedi János, Tasnádi Zsuzsi és János, SC Nimium, Molnár Anna, Sc Creativ Works, Soós Sára, Szántó Kinga, Mihalydeakpal Ferencz és családja, Schmotzer Sallai Rózsika, SC Sova , SC Hayak, L&E Agro Team.

Áldott ünnepet mindenkinek, aki adománnyal, énekszóval, gyertyalánggal és mosollyal hozzájárult, hogy városunk magyar közösségének szebb karácsonya legyen.

Adja Isten, hogy jövőre is találkozzunk mindannyian!

Fodor Emőke

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: