Legújabb híreink

Minerul Sportkomplexum Sulyok Tamás kézilabda állampolgárság
0 0
Read Time:1 Minute, 28 Second
Egy éves a szamosújvári RMDSZ női szervezete

Az első születésnap nemcsak egy gyerek életének fontos mérföldköve, hanem egy szervezetnek is. Fontos esemény a szamosújvári magyarok számára, hogy számos megvalósult rendezvény után, új tagokkal bővülve ünnepelte alapításának első évét a 2024. február 6-án a Szamosújvári RMDSZ Női Szervezete.

Balázs-Bécsi Enikő, a szervezet elnöke köszöntötte a résztvevő hölgyeket és a helyi tanácsos férfi kollégákat is. Először a tevékenységi beszámoló hangzott el, minden elmúlt hónapban (a nyáriak kivételével) új és érdekes, más rétegnek szóló rendezvények kerültek megszervezésre. A tavaly januári alakuló gyűlés után a szorgoskezű hölgyek neki is fogtak a mézeskalács tulipánok készítésének. A nemzetközi nőnap alkalmával ezzel köszöntötték a közösség nőtagjait, természetesen a férfi kollégák bevonásával.

Húsvét és karácsony alkalmával az egyedülálló férfiakat ajándékozták meg egy tál süteménnyel, illetve a rászoruló családokat élelmiszercsomaggal is. Köszöntötték az édesanyákat és a gyerekeket, előadásokat hallgattak öregedésről és önismeretről. Az egyik leghiánypótlóbb és legnépszerűbb program a színházlátogatás megszervezése volt.

Az elnökasszony köszönetet mondott az összes segítőnek, kiemelve Fodor -Harmati Júlia és Molnár Erika szervezőmunkáját. A bemutató végén rámutatott arra, hogy a szervezet hiánypótló rendezvényeivel olyan magyarokat szólított meg, akik eddig nem találtak számukra megfelelő tevékenységet az eddig működők közül.

Fodor Harmati Julia -bemutatta az általa szervezett programokat majd Molnár Annamária számolt be a szervezet pénzügyeiről.

Végezetül Rotar Izabella – mint a szamosújvári RMDSZ elnöke – gratulált a csapatnak és további sikereket kívánt.

A résztvevők döntése értelmében a 2024-es évben is marad az eddigi vezetőség, de számos új ötlet is körvonalazódni látszott. Természetes továbbra is együttműködnek az RMDSZ szervezettel, amellyel eddig is kiegészítették egymást. A helyi egyházak és magyar vonatkozású civil szervezetek, illetve tanintézmények magyar tagozataival is szorosabb együttműködésben gondolkodtak, az egy év alatt komoly csapattá formálódó hölgyek.

Az estet természetesen tortaevéssel és jó hangulatú beszélgetéssel zárták. 

Fodor Emőke

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: