Gyereknap Szamosújváron

0 0
Read Time:1 Minute, 9 Second
Tóni koncertje / fotó: Riti József Attila – hivatalos

Május 31-én, pénteken délután tartalmas gyereknapi programot szervezett a Téka alapítvány, a városi művelődési házban.  

Több mint 100 gyerek (néhányan Búzából érkeztek) vett részt az eseményen, melyen voltak kreatív foglalkozások, arcfestés, mézespogácsa díszítés, ügyességi játékok, koncert és nem utolsó sorban jókedv.

A foglalkozásokat (a mézespogácsa díszítés kivételével) a Kemény Zsigmond Elméleti Líceum önkéntes középiskolások vezették, és mindenhol tolongtak a gyerkőcök.

Az eseményen nem maradt el a tánc és a jókedv is, a kolozsvári Lebegő Kolibri Egyesület munkatársa interaktív játékokat szervezett, majd Szilágyi Tóni gyerekkoncertje dobta fel a hangulatot, melynek következtében táncra perdültek a jelenlévő gyerekek.

Mindezek mellett volt édességsarok, ahol a jelenlévők finomabbnál finomabb süteményeket kóstolhattak és természetesen nem maradtak el a cukorkával töltött lufik sem.

A koncert után a résztvevők egy – egy kitűzőt kaptak a szervezők részéről, melyet minden gyerek örömmel és fülig tartó mosollyal vitt haza.

A foglalkozást eredetileg a Karácsonyi-ház (a régi múzeum) udvarán kellett volna szervezni, de az esős idő miatt helyszínt változtattak.

Az alapítvány rendezvénye nem volt az egyedüli gyereknapi tevékenység a városban. Az iskolában a Kemény Zsigmond Elméleti Líceum szülőbizottsága fagyival kedveskedett a diákoknak, több mint 400 fagylaltot osztottak ki, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A tevékenység alatt az utcára dőlt a művelődési ház egyik kéménye, de szerencsére senki sem sérült meg. Az épület amúgy hamarosan (terv szerint) általános felújításon esik át.

Riti József Attila

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük