Harmadik gyertyagyújtás

0 0
Read Time:49 Second
Harmadik gyertyagyújtás

Advent harmadik vasárnapján a főtéri örmény székesegyházba gyűlt össze Szamosújvár magyarsága a helyi RMDSZ Kéz a kézben elnevezésű eseményére. A keleti szertartású örmény mise után a Főtérre kivonulva, Molnár Tibor helyi RMDSZ tanácsos szavaival kezdődött a gyertyagyújtási ünnepség. A katolikus kórus éneke alatt meggyúlt a harmadik gyertyaláng, majd a Kemény Zsigmond Elméleti Líceum másodikosainak műsora következett. Ez után a Téka Alapítvány Rozmaring népdalkórusa énekelt, Katona Annamária vezetésével. Majd a Kemény Zsigmond Líceum diáktanácsának verses-zenés mozzanata következett.

Végül a közös ének csendült fel és a gyerekek által kedvelt pillanat, amikor az adomány csokiért karácsonyfadíszt kaptak, amivel közös karácsonyfánkat díszíthették. E vasárnap 90 csoki gyűlt, tehát eddig 328 csokival tesszük szebbé a rászorulók karácsonyát.

Az ünnepi pillanatok után a résztvevők a helyi vállalkozók jóvoltából forró csokit, teát, forralt bort ihattak. E héten a kínált kalács a Glencora cég felajánlása.

Mindenkinek köszönjük és az utolsó gyertya meggyújtására várunk mindenkit, jövő vasárnap a református templomba!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük