Legújabb híreink

Bánffy-kastély EURO 2024 román kupa Lászlóffy-ház válogatott
0 0
Read Time:1 Minute, 20 Second
Elszigetelve könyvbemutató / fotó: Téka Alapítvány

Két Művéz(?)beugrót is tartottak az elmúlt hetekben a szamosújvári Hayak kávézóban, melynek szervezője a Téka Alapítvány volt. Támogatója pedig a Nemzeti Kulturális Alap.

A május 6-án szervezett Művész(?)beugrón bemutatták az Elszigetelve című könyvet, melynek szerzői: Márton Evelin, Nyáry Krisztián, Részegh Botond, Ozsváth Zsuzsa, Szabó Dorottya, Cserna Szabó András, Molnár T. Eszter, Tombor Zoltán, Gaál József, Weiler Péter, isiki Kocsis Tibor, Nagy Krisztina, Wirteh Imre, Kemény István

A kötet „kísérlet arra, hogy megvizsgálja, a különbözőség mellett mi a közös hét író és hét képzőművész magatartásában, hogyan hat alkotásaira és műveikre az új helyzet meg-és átélése. (…) Az eredmény izgalmas, felkavaró, elgondolkodtató vagy nyugalmat hozó olvasmány és képanyag-ablak egy képzelt világra, amely időnként kísértetiesen hasonlít ahhoz, amelyben létezünk.” – tudjuk meg a fülszövegből.

A szamosújvári könyvbemutatón részt vettek Márton Evelin, Ozsváth Zsuzsa, Wirth Imre és Kemény István, illetve Hajdú Áron, a Bookart kiadó igazgatója, aki besegített a szervezésben.

Ferenc Áron dobol / fotó: Téka Alapítvány

A május 17-én szervezett Művész(?)beugró meghívottja Ferenc Áron zenész volt, aki a Rubié Trió jazz zenekar dobosa. A beszélgetés moderátora pedig Márton Evelin író volt.

Az esemény érdekessége az volt, hogy a közönség elvihette saját hangszerét (ha játszik valamin) és a meghívott művésszel együtt dzsemmelhetett.

Ferencz Áron Sepsiszentgyörgyön született,1990-ben és tizenhárom éves kora óta zenél, 19 évesen már öt zenekarban dobolt (Kopor Show, Szempöl, World Changer, The Others és Irish Pub), jelenleg pedig a Rubié Trió jazz zenekar dobosa. Az említett együttes a nu jazz, neo-soul, post-bop stílusokat ötvözi zenéjében és a kolozsvári Jazz in the Park egyik megszokott fellépője.

RJA

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: