Legújabb híreink

Bánffy-kastély EURO 2024 román kupa Lászlóffy-ház válogatott
0 0
Read Time:2 Minute, 21 Second

A hétvégi harmadik fordulóban az éllovas Szamosújvárnémeti Vulturul elszenvedte a bajnokság első vereségét. A „sasok” Aranyosegerbegyen szerepeltek, ahol azonban leszerepeltek. Gica Cotuţ, a vendégek edzője ismerte a hazaiak képességeit otthon és két volt I. ligás játékost is pályára küldött, ezek Paul Rus és Dan Bucşa voltak, mindketten nem is olyan régen még a Dinamó színeiben rúgták a labdát., A Vulturul majdnem végig fölényben volt, de a labda sehogy sem akart bejutni a Victoria kapujába. A hazaiak, ellenben, egy olyan szemfüles csatárral rendelkeztek, mint a harmadosztályt is megjárt Paul Cubleşan, aki a hétvégi menetben két góllal hívta fel magára a figyelmet. Az első találata 11-esből született, amikor a 23. percben társát, Gall szélsőt a tizenhatoson belül felvágták a Vulturul védői. A második gólját a 63. percben jegyeztük, amikor egyéni akciója révén juttatta újból vezetéshez együttesét.

Az 52. percben a vendégek egyik legtapasztaltabb focistája, a Dési Unireanál is megfordult Alex Rus egyenlített, de az eredményt nem tudták tartani. A végeredmény 2-1 (1-0) volt a hazaiak javára

A Vulturul pontvesztését kihasználták a Tordaszentmihályi Arieşul labdarúgói, akik szombat délelőtt megérdemelten nyertek 3-0 (1-0) arányban a szamosújvári sétatéri stadionban a helyi Atletic Olimpiával szemben. Lehet, egy kívülállónak kissé túlzott az eredmény, de aki ott volt a nézőtéren elmondhatja, a vendégek minden szempontból jobbak voltak és tudták mit csináljanak. Hibátlanul védekeztek és gyors ellentámadással lepték meg a hazaiakat, akik a hétvégén nem voltak formában, sőt csapnivalóan játszottak. A fizikai erőnléttel sem állnak valami jól, az idei nyáron a Désaknai Minerul 1947 másodcsapatától, leigazolt „öregfiúk” általában szünet után kezdenek elfáradni. Ez kitűnt a volt bajnok elleni összecsapáson is, de azelőtt egy héttel az alsójárai gárda elleni meccsen is megmutatkozott. Tehát, sokat kell még dolgozzon tanítványaival az Atletic Olimpia fiatal edzője, Paul Stupinean, aki nemrég vette át a csapat irányítását.

Nagyarányú sikert aratott Nagyiklódon az Unirea ellen a többnyire ifikből álló Kolozsvári Viitorul Mihai Georgescu. A vendégek nagy meglepetésre 7-2 (2-0) arányban bizonyultak jobbnak az új idényben kiszálláson jobban szereplő nagyiklódiaknál, akik sehogy sem találják fel magukat hazai környezetben. Miután a nyitányon 0-4-re kikaptak a Vulturultóltól, most a kolozsvári „gyerekekkel” szemben is alulmaradtak.

Idegenben nyert a Magyargorbói Viitorul, méghozzá Alsójárán, ahol 1-0 (0-0)-ás vendégsikerrel végződött a párharc.

Megszerezte első győzelmét a Désaknai Minerul 1947 szatelitcsapata. Vlad Borşan edző fiataljai a désaknai pályán 2-1 (2-0)-ra nyertek az idei bajnokságban gyengélkedő Nemeszsuki Speranţa tizenegyével szemben.

A Kolozsvári Sănătatea 2 –Tordai Sticla Arieşul mérkőzést november 18-ra halasztotta a Megyei Labdarúgó Testület, mivel a Herbák stadionba kiirt találkozó a nagy vihar miatt elmaradt.

A táblázat első helyére felkerült a Tordaszentmihályi Arieşul 9 ponttal, míg második az Aranyosegerbegyi Victoria 7 ponttal. A harmadik helyet a Viitorul Mihai Georgescu foglalja el 6 ponttal. Ugyanennyi pontot gyűjtött be a Vulturul is, de gyengébb gólaránnyal csak negyedik.

Székely Csaba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: