Legújabb híreink

KIFOR stadion Mezőség ma
0 0
Read Time:57 Second
Márton nap az iskolában / fotó: Riti József Attila

November 11 -én második alkalommal került megrendezésre a Márton napi tevékenységre a „Kemény Zsigmond Elméleti Líceumban, amin a kisiskolások vettek részt.

A tanító nénik négy változatos forgó színpad jellegű tevékenységet szervezetek a gyerekek számára. Butuza Katalin és Fodor Emőke tanító nénikkel: népi libás játékokat játszottak, mondókákat ritmizáltak, mulattak és daloltak. Versenyszerűen kukoricaszemeket gyűjtöttek. Filep Ildikó tanító néni segítségével megismerték a finom szépkenyerűszentmártoni kenyér elkészítésének a módját. Lehetőségük volt kenyértésztából cipót, perecet formálni és közben szépkenyerűszentmártoni népdalt tanulni. A jó hangulatukat a libazsíros és libamájpástétomos kenyér falatkákkal tetőzte.  Felszegi Melinda tanító néni rövid ismertetőt mondott Márton napról. A gyerekek kipróbálhatták a libatollal való írást, és lehetőségük adódott megfigyelni közelről egy gúnárt és egy tojót. Dániel Melinda és Kis Angéla tanító nénik vezetésével lámpásokat készítettek a gyerekek.

A tevékenység a Szent Márton Út Egyesület támogatásával valósult meg.

Márton napot a szépkenyerűszentmártoni református gyülekezeti házban is megünnepelték. November 13-án, a délelőtti istentisztelet után a szépkenyerűszentmártoni származású diákok segítségével és a Téka Alapítvány hozzájárulásával. A diákok bemutatták Szépkenyerűszentmárton történetét, szavaltak, népdalokat énekeltek, de nem maradtak el a zenekar által játszott mezőségi népzene.

Butuza Mária Katalin

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: