Legújabb híreink

Szék vereség női szervezet pályaválasztás vereség
0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second
Nyugdíjas pedagógus találkozó / fotó: Riti József Attila

„A jó nevelő örök tanuló, s azonnal fölismeri, ha nálánál különb tanítványra talál.” (Pilinszky János)

Első alkalommal szervezett nyugdíjas pedagógus találkozót a Kemény Zsigmond Elméleti Líceum. Az eseményen, melynek helyszíne a tanintézmény aulája volt, részt vett hat olyan pedagógus mely a szamosújvári magyar iskolákban és ovodákban tanított az idők folyamán.

A találkozó nyitányában Juhos Borbála, 3. osztályos tanuló orgonázott. Orgonajátékát követően Fodor Emőke, tanítónő köszöntötte az egybegyűlteket és bekonferálta az iskola igazgatóját, Kulcsár Melindát, aki beszédében kitért a pedagógusi élet szépségeire és a nyugdíjas élet lehetőségeire. Beszéde közben megjelentek az első könnycseppek is a meghívottak szemében.

Az esemény következő pontjában Filep Borbála (2. osztály), Filep Bíborka (6A osztály) és Gajdos Krisztina (11B) egy-egy népdalt adtak elő. Végezetül pedig a Debreczeni Orsolya magyartanár által felkészített ötödikesek (négyen) szavaltak el pár sort és átadtak a nyugdíjas pedagógusoknak az iskola ajándékát.

A rövid műsor után kötetlen beszélgetés vette kezdetét melyben a pedagógusok felelevenítették emlékeiket.

A találkozó végén a résztvevők azzal a tudattal távoztak, hogy mindenki értékes tagja a közösségnek és legközelebb is eljönnek az ilyen jellegű eseményekre.

A Kemény Zsigmond Elméleti Líceum ezzel a tevékenységgel is azt bizonyítja, hogy nem csak egy egyszerű iskola, hanem a régió egyik közösségépítő intézménye.

Riti József Attila

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: