Pályára léptek a szamosújvári női együttesek

0 0
Read Time:1 Minute, 22 Second

Egyhónapos téli felkészülés után elkezdték a barátságos mérkőzések sorozatát a szamosújvári Atletic Olimpia női labdarúgó csapatai. Miután Iulia Mera és Alexandra Iuşan edzők irányításával többszáz kilométert futottak a városi sétatéren, kihasználva a kedvező időt a klub női szakosztályának képviselői még február elején pályára léptek. A Liga 2 második csoportjának második helyezettje, az Atletic Olimpia felnőtt alakulata a nagyiklódi műfüves pályán 5-2 (1-0) arányban nyert az „U” Olimpia U17 ifjúsági gárdája ellen. A győztesek góljait Dana Bindiu (2), Ambra Muscă és Alexandra Iuşan rúgták, a negyedik találat pedig öngól volt. 

Annak ellenére, hogy a szamosújvári lányok egy fiatal ellenféllel álltak szembe, a bemutatkozás az idei télen jól sikerült, a csapat trénerei az U15 ifi együttesének néhány tagját is pályára küldték. Az utóbbiak is lejátszottak már két ellenőrző meccset. Legelőször is a kolozsvári Dan Anca pályán 0-3 (0-1)-re kikaptak a sokkal tapasztaltabb és a barátságos találkozókkal is előrehaladottabb Kolozsvári Viitorul hasonló korosztályú csapatától. Pár napra rá az U15 alakulat a besztercei Jean Pădureanu stadion második pályáján még súlyosabb vereséget szenvedett a Gloria 2018 hasonló korosztályú csapatától. Február 10-én, szombaton újabb találkozó vár rájuk, Élesden szerepelnek az United  Bihor ifjúsági csapata ellen.

Javában készülnek a tavaszi idényre az Atletic Olimpia U13 csoportjának labdarúgói is.  Angelo Alexe testnevelő tanár edzette lányok az elmúlt napokban ugyancsak Élesden részt vettek a Melissafarm kupával díjazott barátságos tornán, ahol Marchiş Sára szamosújvári focista elnyerte a rendezvény legfiatalabb résztvevője címet. Közben, a klub vezetői toborzót hirdettek ifjú tehetségek jelentkezésére, az akció ezúttal is bevált. A városban egyre többen érdeklődnek a női labdarúgás iránt.

Székely Csaba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük