Legújabb híreink

Szék vereség női szervezet pályaválasztás vereség
1 0
Read Time:1 Minute, 19 Second
Viszhang korus / fotó: Lénárd Jani

A szamosújvári zenekedvelők már megszokták, hogy minden évben ilyenkor ünnepek előtt a kisvárosban egyre gyakrabban szerveznek kórushangversenyeket. Egy ilyen rendezvényre került sor a múlt hétvégén a helyi római-katolikus (Ferences) templomban tartott „Krisztus Király” ünnepi szentmise keretében, amelyen fellépett a közismert kolozsvári Visszhang kórus. A 45 éves múltra visszatekintő főiskolásokból álló énekkar immár negyedszer szerepelt a római-katolikus templomban, ahol, mint mindig nagy szeretettel fogadták. A Molnár Botond karmester vezette együttes közösen a helyi római-katolikus és örmény egyházak énekkaraival bekapcsolódott a szentmisébe is, ahol két számot mutattak be: Andorka Péter-Missa Jubilata és Karl Jenkins – Ave Verum vallási zeneszámokat, ami növelte a szokásos vasárnapi liturgia szépségét, eredetiségét.

A szentmisét Küsmödi Attila plébános celebrálta, aki kiemelte Krisztus Király szerepét a római-katolikus egyház liturgikus naptárában. Következett a 40 tagot számláló Visszhang kórus fellépése, ami külön élményt jelentett a templomot zsúfolásig megtöltő hallgatóságnak.

A vendégek repertoárjában hat énekszám szerepelt Orbán György(2), Bogáti – Bokor Ákos, Ola Gjeilo, Magyaróvári Viktor és Jake   Runestand zeneszerzőktől. Az utóbbitól a „Let My Love Be Heard” című darabot mutatták be, méghozzá magas szinten, mint ahogy minden   szám megszólaltatta a komoly zene értékeit. Ráadásul még elénekeltek egy zeneművet a kolozsvári fiatalok, akiket hosszantartó vastapssal jutalmazott a templomban helyet foglaló lelkes közönség. Az emlékezetes koncerten még felléptek Molnár Árpád és Lokodi Lehel orgonaművészek, akik csodálatosan kisérték a kórust. Az előbbi a szentmise keretében, mint a szamosújvári római-katolikus és örmény felekezetek kórusainak karmestere járult hozzá a felejthetetlen ünnepi orgonaverseny sikeréhez.

December 10-én újabb hangverseny színhelye lesz a ferences templom, amikor orgonaversenynek örvendhetnek a zenekedvelők.

Székely Csaba

Happy
Happy
50 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
50 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: