Legújabb híreink

Minerul Sportkomplexum Sulyok Tamás kézilabda állampolgárság
0 0
Read Time:1 Minute, 51 Second
Special edition utazás / Fotó: MCC

            A Mathias Corvinus Collegium (MCC) szervezésével a 68, Erdély különböző településéről származó diák 2021. november 26-án érkezett meg a debreceni Aranybika Grand Hotelhez. Bár ismertük milyen programokon fogunk részt venni a KP+ Special Edition túrán, mindenki kíváncsian várta hogyan is alakul majd ez a pár nap, hiszen a szervezők azon igyekeztek, hogy az élménydús tevékenységek során minél több új emberrel ismerkedjünk meg.

Szombaton reggel a botanikus kerti sétálást az Agora Tudományos Élményközpontban szerzett élményeink fokozták, hiszen itt nem csak a fizika rejtelmeivel barátkoztunk össze, hanem a többi diákkal is. Itt vettünk részt a hétvége első előadásán, ami a bűvészekről és arról szólt, milyen régóta ismerik az emberek a különböző trükköket, hogyan használták fel ezeket a mindennapokban vagy mások szórakoztatására. A nap tetőpontja az élményfürdő volt, amelyet megtöltött a diákok nevetése, ami persze a szálláson sem halkult el.

            A vasárnapot a MODEM párizsi absztrakt kiállításának megtekintésével nyitottuk. A világhírű Abstraction-Création, a legnagyobb nonfiguratív társaság munkáit csodálhattuk meg, melyek csaknem 50 éve nem voltak sehol így, összegyűjtve kiállítva. Ebéd után a Csokonai színház előadásán vettünk részt, amit nem nagy lelkesedéssel vártunk, hiszen fogalmunk sem volt, milyen is egy sétaszínház, de mindenki kellemesen csalódott. Szabó Magda életének és munkásságának főbb helyszíneihez látogattunk el, és a kellemetlen idő csak még közelebb hozott minket egymáshoz. A napot a 4DX moziban zártuk, ami sokunknak a hétvége legmeghatározóbb elmékévé vált.

            A Nagytemplom rövid történetének meghallgatása, majd az épület felfedezése kellőképpen. felébresztett minket a vasárnap délutáni szakmai programokhoz, amelyek nem csak a légszennyezés, és állatvédelem fontosságát hirdették, de rengeteg információval láttak el minket diákoknak szóló külföldi utazási lehetőségekről. A játékestre, illetve a tartalmas beszélgetésekbe a debreceni KP-sok is csatlakoztak. Mindenki megpróbálta maximálisan kihasználni, hogy még együtt vagyunk, nem gondolva a másnapra, amikor haza kell indulni.                

A korcsolyapályán, játékesten vagy a karácsonyi vásár forgatagában született barátságok azonban nem múlnak el, hiszen a legközelebbi KP+ túrán majd újra felelevenednek. A debreceni utazás mindenki számára egy olyan emlék marad, amire szívesen gondol vissza, és ami mindannyiunkban megerősíti, hogy érdemes MCC-s diáknak lenni.

Felszegi Kincső

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: