Szamosújvárról indult 15 éves zongoraművész nemzetközi sikere

0 0
Read Time:1 Minute, 16 Second
Dávid Roland Mózes
Dávid Roland Mózes

Óriási nemzetközi sikerben volt része egy Szamosújvárról származó 15 esztendős, jelenleg Debrecenben tanuló Dávid Roland Mózes tehetséges zenésznek. Az elmúlt év utolsó napjaiban Magyarországot képviselte a Virtuózok V4+ Szlovéniában szervezett nemzetközi versenyen, ahol első helyen végzett és ahol Chopin keringőjével bizonyította jártasságát.

Dávid nyolc évvel ezelőtt Szamosújváron a Kemény Zsigmond Elméleti Líceum és a Kolozsvári Augustin Bena Zenegimnázium kinevezett helyi osztályának tanulója, Kovács Hajnal zenetanárnő irányításával kezdte el gazdag és sokoldalú zenei pályafutását, neki köszönheti eddigi sikereit. Ne feledjük, négy éve hegedűn is kiválóan játszik, de zongorán már hatéves korában bizonyított.

2015-ben Kolozsváron első díjat nyert a Nemzetközi Sebastian Bach Zongoraversenyen, ez volt zenei pályafutásának első sikeres állomása.

Hét éve családjával együtt kiköltöztek Létavértesre, jelenleg a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium diákja. A múlt napokban rendezett Virtuózok versenyen öt ország tíz képviselője társaságában bravúros technikájával egyszerűen lenyűgözte a zsűri tagjait, akiknek sorában ott találtuk Placido Domingo világhírű operaénekes és karmester fiát, de a szuperzsűri székében ott volt neves édesapja is, aki „fenomenális zenésznek” nevezte Magyarország győztesét, aki nem volt más, mint az erdélyi születésű, sokat ígérő Dávid Roland Mózes. Azt hiszem, nem is kell nagyobb elismerés, mint Placido értékelése.

Novák Katalin Magyarország elnöke elvállalta a Virtuózok nemzetközi verseny következő évi kiadásának fővédnökségét, ebben a döntésben a szamosújvári tehetségnek is jelentős szerepe van, hiszen a tavalyi rendezvény magyarországi nyertese éppen ő volt.

Székely Csaba

Dávid Roland Mózes részleges életrajza elérhető az alábbi linken:

https://tehetseg.hu/dij/felfedezettjeink-2021/david-roland-mozes

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük