Utolsó helyen az Atletic Olimpia

0 0
Read Time:1 Minute, 48 Second

Alig kezdődött meg a IV. liga bajnoksága és máris kezd kialakulni az élmezőny, amit már előzőleg, még a rajt előtt megjósoltunk. Amit aztán a második fordulóban jegyeztünk, a Torda környéki együttesek uralják a kezdetet, legalábbis az első két menet eredményei alapján ítélve.

Nagy meglepetésre a hétvégén második sikerét érte el az Alsódetrehemi Unirea. Az első fordulóban Kolozsváron nyert az újonc Viitorul Mihai Georgescu ellen, ezúttal hazai pályán egy másik újonc, a Nemeszsuki Speranţaval szemben bizonyult jobbnak 3-2 (1-2) arányban, miután az első félidőben még a néhány tapasztalt kolozsvári focistával felerősödött vendégek 2-1-re vezettek. A hazaiak góljait C. Bărbos, Bituleanu és Chişu szerezték.

Aranyosegerbegyen   mindhárom pontot megszerezte a tavalyi évadban is jól szereplő Victoria igaz ellenfele, a kolozsvári Viitorul Mihai Georgescu ifikből álló alakulata nem tanúsított nagy ellenállást, a hazaiak az első 45 percben már bebiztosították maguknak a győzelmet. A végeredmény 3-0 (0-0) volt a Viktória javára. A papírformának megfelelően vitte el a három pontot Szamosújvárról a Tordaszentmihályi Arieşul. Ismervén, hogy a helyi Atletic Olimpia komoly játékoshiánnyal küszködik, nem tekinthető meglepetésnek a vendégek 4-1 (1-0) arányú győzelme. A nyertesektől Busuioc (2), Moldovan és Alună voltak eredményesek, míg a Szamos menti gárda csak a hosszabbításban Simion Gorgan révén szépített. Érdekes, a Torda melletti csapat több mint 60 percet tíz emberben játszott, Varga középpályás kiállításra szorult.

Ha öt gólt láthatott a szamosújvári közönség, a szomszédos Nagyiklódon még egynek sem örvendhettek az Iklód Aréna korszerű stadion lelátóin helyet foglaló nézők. A helyi Unirea és a Désaknai Minerul 1947 másodcsapata közti összecsapás 0-0-ás döntetlennel végződött.

Várakozáson felül szerepeltek otthon a Szászfenesi Academia de Fotbal „gyermekei”, akik 4-3 (1-2)-re legyőzték a nemrég még III. ligás Tordai Sticla Arieşul együttesét, miután szünetben még a vendégek vezettek 2-1-re. Reálisták kell legyünk, a tordaiak is ificsapattal álltak ki, a klub vezetősége már most próbálja felkészíteni a jövő tehetségeit.

A forduló utolsó mérkőzésén: Szamosújvárnémeti Vulturul 2020 – Magyargorbói Viitorul 3-1 (0-0).

A táblázat élére már elhelyezkedett a tavaly ősszel kizárt Szamosújvárnémeti Vulturul 2020 6 ponttal, ugyanennyi pontot gyűjtöttek be a második és harmadik helyet elfoglaló Tordaszentmihályi Arieşul, illetve az Alsódetrehemi Unirea.

Székely Csaba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.