Vendéggyőzelmek a hétvégi fordulóban

0 0
Read Time:2 Minute, 14 Second

A tordai félbeszakadt találkozót leszámítva, a május 11-én sor került 19. fordulóban csakis vendégsikerek születtek, méghozzá nagy gólarányú eredményekkel. Ezt azt jelenti, az idegen pályán szereplő csapatok igazán kitettek magukért, vagy a hazaiak nem tanúsítottak semmiféle ellenállást.

Ahogy közeledünk a bajnokság végéhez, egyre jobban kezdenek kettéválni az együttesek. Az élbolyban tanyázó résztvevők valóságos gólzáporral fejezték be a hétvégi menetet, míg a kullogók csak éppen megjelentek a pályán, azaz megtették kötelességüket, őket nem érdekelték az eredmények.

Ismérven a mérkőzések kimenetelét, valahogy igy jellemezhetjük a 19. fordulót. Először is meglepett a kolozsvári Clujana/Dermata/Herbák stadion 1-es pályáján lezajlott Sănătatea 2 – Szamosújvárnémeti Vulturul párharc eredménye.: 1-7 (0-4). Igaz, az első helyezettel találkoztak a zöld vírusok, dehát szerintünk túl nagy a két fél közti különbség, mármint a vendégek fölényes sikere. A sasoktól a legjobb játékos éppen a veterán, a Dési Unireanál is megfordult Alex Rus középcsatár volt, aki egymaga nem kevesebb mint 4 góllal járult hozzá csapata fölényes győzelméhez. Érdekes, az éllovas felállításában helyet kapott George Cotuț edző is, aki be is talált a hazaiak kapujába. Ez azt jelenti, máskor is pályára léphet, kora ellenére bízhatnak mesterükben.

Nagyarányú győzelemmel tért haza Magyargorbóról a második helyezett Viitorul Mihai Georgescu legénysége. A tapasztalt Mihai Georgescu tréner ifjui 6-1 (1-1) arányban nyertek a helyi gárda ellen. Megjegyzendő, az első 45 percben még 1-1 volt az eredmény, de aztán térfélcsere után a hazai öregfiúk teljesen összeestek, a gólok egyre-másra potyogtak.

Meglepetést jegyeztünk Tordaszentmihályon, ahol a tavalyi bajnok, Arieșul 1-3 (1-1)- ra kikapott az idei tavaszon  várakozáson alul szereplő Nagyiklódi Unireatól. A vendégektől Cosmin Mureșan, Cupșa (tizenegyesből) és  Tetean voltak eredményesek, míg az Areșultól German szépített. A 89. percben szabálytalanság miatt a játékvezető kiállította Ayodela középpályást a Torda melletti együttestől.

Szamosújváron, a sétatéri stadionban az Atletic Olimpia nem bírt a jobb képességű Aranyosegerbegyi Victoriaval és újabb vereséget szenvedett hazai pályán. A Vicoria 2-0 (1-0) arányban nyert Gáll Victor és Dan Florin találataival, az utóbbi a hosszabbításban született tizenegyesből.

Végül Tordán a Sticla Arieșul –Alsójárai CS találkozó a 15. percben félbeszakadt, mivel a vendégek csak 8 játékossal szálltak ki a meccs színhelyére, közben 3-0-ás hazai vezetésnél még lesérült egy csapattársuk. A szabályoknak megfelelően hét emberrel az ellenfél nem folytathatta az összecsapást, így, a hazaiak 3-0-ra megnyerték a meccset.

A táblázatot továbbra is a Szamosújvárnémeti Vulturul vezeti 51 ponttal, második a Kolozsvári Viitorul Mihai Georgescu 45 ponttal (gólarány: 84-21). A harmadik helyet ugyancsak 45 ponttal, de gyengébb gólaránnyal (67-13) az Aranyosegerbegyi Victoria foglalja el. Május 15-én, szerdán a Román Kupa keretében Aranyosegerbegyen megyei rangadó, a Victoria nagy riválisát, a Vulturul gárdáját fogadja.

Székely Csaba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük