Zarándoklaton Medjugorjeba

0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second
Őszi zarándoklat a világ gyóntató székéhez / 📷https://mariaut.hu/

A hagyományoknak megfelelően szerdán (augusztus 30), kora reggel Küsmödi Attila plébánossal az élen mintegy harminc fős szamosújvári római és örmény katolikus zarándok indult el Medjugorjeba, Európa egyik legismertebb kegyhelyére.  Nem könnyű út, sőt fárasztó, de ez nem vette el a résztvevők kedvét, hiszen mindenki a Szűzanya iránti szeretetből és egy-egy fontos szándékkal szánta el magát a zarándoklatra.  

Amint azt minden évben teszik, a szamosújvári zarándokok imádkoznak, elmélkednek és énekelnek. Útközben gyönyörködnek a térség történelmi nevezetességeiben, néhányat felkeresve és megcsodálva. A gazdag és változatos program   segíti a résztvevőket, hogy maguk mögött hagyják az otthoni dolgokat és hogy a kitűzött cél felé haladjanak.

Miután megérkeznek Medjugorjéba, ott minden este bekapcsolódnak a templom téri programokba, a szentmisékbe, a szentségimádásba és a kereszthódolaton is részt vesznek. E hétvégén kezdik meg Krizsevácon a keresztutat, melyet végigelmélkednek és saját szándékaikra imádkoznak. Felérve a hegy tetejére a fehér kereszt tövében teljes csendben imádkoznak, amint azt minden alkalommal teszik.     Maguk mögött hagyva a lelki élményeket nyújtó hegyet, visszatérnek a szállásra. Közben eljutnak a Jelenések hegyére is, ahol elimádkozzák a három rózsafüzért és a jelenések helyszínére érve a Szűzanya lábaihoz ülnek és ki-ki csendben imádkozik. Természetesen, az imádkozás tovább folytatódik otthon, hiszen nem maradhat nyom nélkül mindaz, amit átéltek. Jézus Krisztussal otthon is kapcsolatban kell maradniuk, róla tanúságot kell tenniük és egyre inkább növekednie kell bennük és általuk Isten országának.

A szamosújváriakkal közösen egy népes székelyföldi zarándok is elindult Medjugorjeba, őket is ugyanaz a program várja.

Székely Csaba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Zarándoklaton Medjugorjeba

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük