Legújabb híreink

szabadnapos rendőrség győzelem
0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second
Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia (ETDK) / fotó: KMDSZ

Idén 25. alkalommal szervezi meg a Kolozsvári Magyar Diákszövetség a Reál- és Humántudományi Erdélyi Tudományos Diákköri Konferenciát a Babeș–Bolyai Tudományegyetem és a Kolozsvári Egyetemi Intézet közreműködésével.

A konferencia dátuma május 19-22, és hagyományokhoz hasonlóan Kolozsvár lesz az otthona. A szervezők abban reménykednek, hogy az előző két évtől eltérően idén sikerül személyes formában megtartani az eseményt.

Az ETDK fő célja, hogy külföldi és belföldi diákok szakmai fejlődését biztosítsa a reál- és humántudományok területén egyaránt. A diákok az eseményre egy szakdolgozattal kell benevezzenek, melyet egy vagy több vezetőtanárral készítenek el. Az esemény nem csak verseny: az egyetemisták számára egy szakmai visszajelzés is lehet az elkészült államvizsgájukkal kapcsolatban. Mindezek mellett a résztvevő diákok lehetőséget kaphatnak, hogy az ETDK-n bemutatott dolgozatokat a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferenciára (OTDK-ra) is elvigyék.

Az elmúlt 25 évben több mint 5 200 dolgozatot mutatott be több mint 5 000 diák 2 000 témavezető tanárnak köszönhetően. Jelenleg 39 szekciót hirdettek meg a szervezők, ezek közül választhatnak a diákok. A jelentkezés március 7-13. között fog zajlani, melyre a dolgozat kivonata kell elkészüljön. További részletek, formai követelmények és feltételek az ETDK (kmdsz.ro) oldalon, illetve a (1) Reál- és humántudományi ETDK | Facebook Facebook-oldalon olvashatóak. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: