Legújabb híreink

Dés Kemény Csicsergők KIFOR
0 0
Read Time:55 Second

Vasárnap hajnalban átállunk a téli időszámításra. Hajnali 4:00 órakor 3:00 órára kell visszaállítani az órákat, így egy órával többet alszunk.

Az óraátállítás több vonatot érint, de a román vasúttársaság (CFR Călători) közlése szerint nem kellett módosítani a menetrendet.

Könnyen megtörténhet az, hogy ez legyen az utolsó óraátállítás, mert korábban az Európai Parlament arról döntött, hogy 2021-től megszünteti az óraátállítást és minden tagállam eldöntheti, hogy a nyári vagy a téli időszámítást választja. Az óraátállítás problémáját egyelőre jegelték,  a koronavírus járvány miatt.

Az eddigi gyakorlat szerint a nyári időszámítás kezdete március utolsó hétvégéje (idén március 28-ra esett), a téli időszámítás kezdete pedig október utolsó hétvégéje (idén október 31).

Az óraátállítás eredetét a XVIII. században kell keresni, de általános gyakorlattá az első világháború alatt vált, azzal a céllal, hogy spóroljanak a szenen és hosszabb ideig legyen napfény, ami főleg a mezőgazdaságban dolgozókat segítette.

Az emberek soha sem szerették az óraátállítást, ugyanis sokan nehezen állnak át egyik időszámításról a másikra.

Az Európai Parlament 2018-ben kezdett el foglalkozni a témával, majd 2019 márciusában el is törölte.

RJA

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: