Legújabb híreink

Dés Kemény Csicsergők KIFOR
1 0
Read Time:1 Minute, 12 Second
Kiskaláka / fotó: Téka Alapítvány

Szeptember 15 és 20 között a Téka Alapítvány szervezésével a Kaláka és Kiskaláka néptánccsoportok tagjaiként lehetőségünk nyílt résztvenni a VIII. Zátoni Tánc és Zene Fesztiválon, Horvátországban.

Utazásunk csütörtök délután kezdődött egy 16 órás buszozással, de a hosszú utat zenéléssel, énekléssel és kevés alvással töltöttük el. Péntek reggelre érkeztünk meg a zátoni resortba, majd a jó időt kihasználva az egész napot a tengerparton töltöttük röplabdázással, úszással és napozással.

Másnap a borús idő miatt nem mehettünk le a partra, de így sem unatkozunk, hiszen meglátogattuk a közelben lévő Zára központját és templomait. A késő délutáni órákban izgatottan készültünk rövid turnénk első fellépésére. Ninben bemutattuk a szentiváni táncokat, a Kiskaláka pedig kalotaszegi táncokkal lépett színpadra. A koreográfiák bemutatása után elsétáltunk a világ egyik legkisebb katedrálisához, majd a város központjában sétáltunk egyet.

A vasárnapot újból a tengeren töltöttünk kiélvezve a meleg időt és a társaságot. Este, vacsora után készülődni kezdtünk a második fellépésre, amelyet a tengerparti színpadon adhattunk elő. A Kalákával ezúttal a nyári tánctáborban megtanult szentbenedeki koreográfiánkat mutattuk be.

A fesztiválon előadott színvonalas koreográfiák betekintést nyújtottak más országok kultúráiba és táncaiba is.

Az új hetet a tengeren indítottuk röplabdázással és napozással, hogy feltöltődve indulhassunk haza. Késő délután vágtunk neki a hosszú útnak és kedden délre értünk haza új élményekkel és emlékekkel gazdagodva.

Ezúttal is köszönjük a Téka Alapítványnak a szervezést és a támogatást, illetve az oktatóknak a felkészítést.

Felszegi Tünde

További képek

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: