Legújabb híreink

Agnus rádió szabadnapos Minerul szórvány tanévnyító
0 0
Read Time:1 Minute, 19 Second
A híd / fotó: Téka Alapítvány

Életünk hidak keresésről vagy alkotásáról szól. Van, amikor ott megyünk, ahol sokan közlekednek, de vannak utak, ahol nincs átkelési lehetőség, meg kell ácsolnunk a magunk hidjait. S ez általában nem megy egyedül. Összefogásra van szükség, hogy egy híd megépüljön.

A szamosújvári Kemény Zsigmond Elméleti Líceum hídként épült, mely a mezőségi magyar oktatás új útját jelentette. „Iskolánk a híd szerepét vállalja, átmenti a régióból érkező sokszínűséget, értékes egésszé formálja azt, és felelősségteljes, kreatívan gondolkodó, nemzeti öntudattal rendelkező egyéneket nevel, akik a kapott értékrendszer mentén megtalálják helyüket globalizálódó társadalmunkban.” -így szól iskolánk hitvallása is. Az iskola hitvallásába és logójába is beépült ez a szimbólum, de valójában is létezett a híd, mely az udvart is díszitette az első ballagástól az új bentlakás építésének megkezdéséig. E hídon mentek át végzőseink, a ballagások fennkölt mozzanatában. A szabadságot, a végtelent, a lezárást és az újrakezdést jelentette. Az új kezdetet jelképezi a régi híd helyére épült bentlakás, melyet ősszel vehetnek birtokba a diákok.

A régi híd lebontásra került, de helyette a Téka Alapítvány újat álmodott. A megmaradt zöldövezethez arányosan méretezve új hidat terveztek s arra kérték a közösséget álljon melléjük. S a közösség pár nap alatt összegyűjtötte az 5 000 lejt, amennyibe került a híd. Ugyancsak kalákában állították vissza a Kemény Zsigmond szobrot, illetve rendezték el a zöldövezetet és ültették be virágokkal. Ballagóinkat új híd várja- lépjenek bátran tovább, a közösség őket is támogatja, üzeni az udvar hangulatát vidámabbá tevő kis híd. A Téka Alapítvány mindenkinek köszöni, aki pénzzel vagy munkával támogatta a hídépítést. A megmaradt összeget a játszótér felújítására használják majd.

Fodor Emőke

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: