Legújabb híreink

Minerul Sportkomplexum Sulyok Tamás kézilabda állampolgárság
1 0
Read Time:1 Minute, 25 Second
A magyar kultúra napja – népviseletbe öltözve / fotó: Riti József Attila

Rendhagyó módon, de stílusosan ünnepelték meg a Kemény Zsigmond Elméleti Líceumban, január 22-én a magyar kultúra napját. A diáktanács felhívására az iskola diákjai és oktatói népviseletben (teljesen vagy részben) vagy népies öltözékben jöttek iskolába, ezzel reflektálva származásukra, kiemelve szülő- vagy származási falujuk színes kulturális örökségét.

A népviseleti szemle (melyen jelen voltak, mezőségi, széki, kalotaszegi, de székely viseletek is) után, a beöltözött diákok és tanárok, a tanintézmény aulájában, közösen elénekelték a Himnuszt, először az elemisek, majd pedig a többiek is.

A diáktanács, sorsolással díjazta a beöltözött diákokat. A díjakat a Kemény Zsigmond Elméleti Líceum szülői bizottsága biztosította.

A magyar kultúra napja – népviseletbe öltözve / fotó: Riti József Attila

Kérésünkre az iskola diáktanácsának az elnöke, Balla Péter a következőket nyilatkozta az általuk kezdeményezett és lebonyolított eseményről: „A Kemény Zsigmond Elméleti Líceumban első alkalommal hirdettünk népviseletes napot, melyet a magyar kultúra napján, január 22-én szerveztünk. A magyar népi kultúra szellemi és tárgyi darabjai oly szerencsésen és oly nagy sokaságban maradtak fenn, hogy ebből a gazdag örökségből most mi, a mai nemzedék is meg szeretnénk mutatni egy szeletet.  A rendezvény egyik nem titkolt célja volt az is, hogy az iskolát a legszebb és legkülönlegesebb népviseletek uralják, valamint, hogy a diákok megismerjék egymás kultúráját. Büszkék vagyunk, hogy ilyen sokan viseletben töltötték ezt az iskolai napot.”

A diáktanács által szervezett népviseletes nap nem meglepő, ugyanis nagyon tevékenyek, havi rendszereséggel szerveznek eseményeket az iskola diáksága számára, így otthonossá varázsolják az iskolát és az iskolai életet.

Riti József Attila

A linkekre kattintva megnézheti ahogyan a diákok éneklik a Himnuszt!

https://www.facebook.com/magyariskolamezosegen/videos/328952133471441/

https://www.facebook.com/magyariskolamezosegen/videos/721173989758592/

Fotó: Riti József Attila és Fodor Nóra

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: