Legújabb híreink

Minerul Sportkomplexum Sulyok Tamás kézilabda állampolgárság
0 0
Read Time:2 Minute, 3 Second

Habár még hátravan egy forduló a IV. ligában, már most lehet tudni ki is nyerte az idei évadot. Ez nem más, mint a Tordaszentmihályi Arieşul, mely messzemenően a bajnokság legjobb csapata, különösen a tavaszi visszavágón mutatott remek teljesítményének köszönhetően. A Torda melletti klub első ízben lett a megye bajnoka és az ünneplés már a hétvégén elkezdődött a Nemeszsuki Speranţaval vívott bajnoki találkozó végén, amikor a pálya közepén a játékosok, edzők és az egyesület vezetői körtáncot jártak, az örömáron majd az öltözőben is folytatódott. Máskülönben a találkozót 2-0 (2-0) arányban a hazaiak nyerték Coltor (10.  perc) és Szabó Mihály (17. perc) góljaival. A friss bajnokok megérdemlik, hogy megemlítsük a 21. fordulóban használt együttesüket: Varga –Buglea, Coltor (63 Mureşan), Drăgan, Gáll András (63 Mărie) – German, Lamah Joel, Mercea, Moldovan –Pîrţilă (74 Busuioc), Szabó Mihály (38 Zbîncă). Edző: Valentin Şandru.  Bennük van a szurkolók reménye, hogy a júniusi Bihar megye bajnokaival szembeni selejtezőn sikerrel szerepeljenek. Az Arieşul kihasználta a mögöttük elhelyezkedő Szamosújvárnémeti Vulturul újabb kisiklását, amely ezúttal a közeli Alsódetrehemi Unirea otthonában 1-0 (0-0)-ás vereséget szenvedett. Az összecsapás egyetlen gólját Florin Bărbos szerezte a 87. percben. Csak érdekességként említjük, a vendégek csak 13 játékossal utaztak a meccs színhelyére, ebből is majdnem fele tartalék volt. Úgy látszik a Szamosújvár melletti klub lemondott minden küzdelemről, számára már csak az utolsó fordulókon való megjelenés maradt.

Ugyancsak Torda környékén az Aranyosegerbegyi Victoria fölényesen, 5-1 (2-0) nyert a továbbra is várakozáson alul szereplő Szamosújvári Atletic Olimpia alakulata ellen. A gólokat Bondor (2), Cioarga és Mocan szerezték. Bondor ezelőtt öt évvel éppen a Szamosújváron szerepelt. A vendégek találata Flaviu Mureşan nevéhez fűződik. Biztosan győzött saját pályáján a Szászfenesi Academia de Fotbal, amely 5-0 (0-0)-ra egyszerűen lehengerelte a Magyargorbói Viitorul tizenegyét.  Az első félidőben még döntetlen volt, 0-0, hogy aztán szünet után a hazai ifik ötször is betaláljanak a Jövő kapujába.

Jól szerepeltek a Kolozsvári Viitorul Mihai Georgescu   ifjai is, akik nagy meglepetésre 2-0 (0-0) arányban győztek Nagyiklódon az Unireaval szemben. Igaz, a hazaiaknak szabálytalanság miatt több alapemberük el volt tiltva, ez meglátszott az eredményen is.

A forduló utolsó mérkőzésén a Désaknak Minerul 1947 másodcsapata a szamosújvárnémeti pályán 2-1 (2-0)- ra megverte a Tordai Sticla Arieşul gárdáját.

A táblázat első helyén a már bajnok Tordaszentmihályi Arieşul található 53 ponttal. Második a Szamosújvárnémeti Vulturul 45 ponttal, harmadik pedig az Alsódetrehemi Unirea  43 ponttal. Valószínű, ebben a sorrendben zárul majd a bajnokság a IV. ligában.

Székely Csaba

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Share Article: